Prachtige Sint Hubertusviering en jachtrit in het prachtige decor van Ooidonk kasteel #video

Vandaag op zondag 1 november ging opnieuw de Sint Hubertusviering door in de prachtige omgeving van het Kasteel Van Ooidonk. Deze eeuwenoude traditie waarin paarden, honden en roofvogels gewijd worden en zo een jaar lang bespaard blijven van ziektes of ongeval, kent ook in Deinze al jarenlang succes. De organisatie van de Wildbeheerseenheid tussen Leie en Schelde en Ruiterkomitee Deinze kan steeds rekenen op een 150-tal paarden en een 50-tal honden.

Ook vandaag was het niet anders, deze prachtige zondag bracht een pak ruiters en kijklustigen naar het kasteel domein van Ooidonk. Naast ruiters en hondenliefhebbers waren terug vele kijklustigen aanwezig op de Sint Hubertusviering. Het geheel werd opgeluisterd door de jachthoornblazers.
Voor de ruiters en menners was de aansluitende jachtrit op de wijding het hoogtepunt van het evenement. Tijdens de jachtrit konden de toeschouwers op vaste plaatsen de ruiters bekijken.

Bekijk ook ons Facebook album hier

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...