Schitterend jubileumconcert van Harmonieorkest Deinze met Günther Neefs

Harmonieorkest Deinze kan terugblikken op een schitterend jubileumconcert naar aanleiding van haar 125e verjaardag. De 298 gasten kregen een warm welkom met “Music for een Celebration” van Dirk Brossé.  Daarna speelden ze het prachtige “Windows of the world” van Peter Graham waarbij mensen konden genieten van  Amazonia, Rainforest, The rising sun, Drums od Thunder, Celtic Dream en Earth walk.  Met Highlights from Frozen (arr Sean O’Loughin) voerden ze het publiek mee naar de animatie Disneyfilm Frozen met o.a. prachtige songs “do you want to built a snowman en Let it go”…

Als aflsuiter van het eerste deel kwam de filmmuziekachtige compositie Lebuïnus ex davantria die de geschiedenis vertelt van de Angelsaksische monnik Lebuïnus. Op elkaar volgende contrastrijke thema’s geven een muzikale verbeelding van het IJsseldal, de Saksen en Lebuïnus, de bouw van de kerk en de verwoesting ervan in de strijd tegen de Saksen. Nog één keer weerklinkt het ‘IJsseldalthema’ in mineur totdat in een stralende finale alle thema’s samenkomen. Indrukwekkend!

In het tweede deel was er het “back to swing”-gedeelte met Günther Neefs, gearrangeerd door Claude De Maertelaere. De songs werden begeleid door harmonieorkest Deinze samen met het combo Matthias Van Hoecke (piano); Lieven Huys (gitaar), Peter Béatse (basgitaar) en Sven Vandecasteele (drums). Zo bracht Günther the songs “Just a Gigolo”, “What a wonderful world”, “You’ve lost that loving feeling”; “I’ve got you under my skin”, “Stand by me”, “Sexbomb”, “Call me” en “Reet Petite”….Het publiek werd erbij betrokken en de interactie was dan ook groot.  Hoe kan het ook anders met deze warme stem die nog grote plannen heeft. Hij zei “muziek brengt mensen bij mekaar. Huidskleur, taal, religie spelen geen rol. Ik kan niet functioneren zonder muziek” Dit concert was een grote opsteker voor Harmonieorkest Deinze die ook het stadbestuur Deinze en de sponsors dankt voor de steun.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...