Op zoek naar Romeinse sporen in de Meirebeekstraat

Eind november zijn archeologische opgravingen van start gegaan in de Meirebeekstraat in Bachte-Maria-Leerne. Op het terrein komt in de nabije toekomst een verkaveling van Volkshaard en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Een archeologisch vooronderzoek in november 2014 wees op de aanwezigheid van sporen uit de metaaltijden en de Romeinse periode. Het Agentschap onroerend erfgoed adviseerde om een opgraving uit te voeren voor de bouwwerken van start gaan. De werken worden vermoedelijk in februari 2016 afgerond.

Foto - De Logi & HoorneFoto – De Logi & Hoorne

Archeologisch project- en adviesbureau De Logi & Hoorne startte tijdens de week van 23 november met archeologische opgravingen tussen de Leernsesteenweg en de Meirebeekstraat in Bachte-Maria-Leerne. Op het terrein van ongeveer 2 hectare wordt in de nabije toekomst een verkaveling aangelegd door Volkshaard en de VMSW. De verkaveling wordt ontworpen door architectenbureau Guy De Muynck uit Deinze.

Bij het archeologisch vooronderzoek door De Logi & Hoorne in november 2014 werd er een proefsleuvencampagne uitgevoerd waarbij heel wat archeologische sporen aan het licht kwamen. Zo werd duidelijk dat op de percelen bewoningssporen uit de Romeinse periode aanwezig waren. Een aangetroffen kringgreppel kan in de funeraire of rituele sfeer thuishoren en enkele ontdekte kuilen hebben mogelijk een artisanale functie. Om die reden adviseerde het Agentschap Onroerend Erfgoed een opgraving van het gehele projectgebied voorafgaand aan de bouwwerken. De werken zullen vermoedelijk in de loop van februari 2016 afgerond worden.

Info:
http://www.dl-h.be/sites/default/files/rapporten/DLH17_BMLps2014.pdf
Volg alles via hun facebook pagina -> www.facebook.com/DLHarcheologie

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...