Jonge vluchtelingen in centrum te Astene voelen zich welkom #deinze

Een delegatie van GroenRood bezocht de jongeren van het asielcentrum. Vandaag zijn al 13 jongeren van 15 tot 17 jaar aangekomen in het centrum te Astene. De mensen van GroenRood wilden hen uitdrukkelijk welkom heten. Voorzitter Peter Parmentier overhandigde aan één van de begeleidsters een welcome-mat zodat elke nieuwe bewoner deze boodschap te lezen krijgt.

GroenRood DSC_0500

De GroenRood leden hadden voor de huidige en toekomstige bewoners drie geschenken mee. Met een paar warme handschoenen kunnen ze zich warmen tegen de komende koude. Elke bewoner kreeg ook een kaartspel om de verveling te helpen doden. Ten slotte brachten ze chocolade mee… blijkbaar is het zoete goud overal populair. In een informele babbel via een inwoner die Engels kan konden we horen en voelen dat ze zich al echt thuis voelen op de mooie hoeve. Ze uitten hen dankbaarheid en zien al uit naar verdere samenwerking.

Als het centrum volledig is ingericht en bewoners en begeleiders hun draai hebben gevonden wil GroenRood de contacten zeker intensifiëren. De GroenRooders dachten ook terug aan hun bezoek van een jaar geleden aan dezelfde plaats. Toen toonden ze hun solidariteit met de ontslagen werknemers van het vorige centrum. Uit respect voor de privacy van de minderjarige bewoners staan zij niet op de foto.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...