Kleuters “De Sterrebloem” steunen vzw “Dier onder dak”

Dankzij 2 meegebrachte krantenartikelen over een dierenasiel, starten de kleuters van de 2e en 3e kleuterklas van De Sterrebloem deze week met een nieuw project: “Hoe helpen we een dierenasiel?” Juf Emmy De Schepper ging op zoek naar een perfect project dat hulp kan gebruiken. Vzw “Dier onder dak” is de uitverkoren organisatie.

sterrebloem flyer inzamelactie dier onder dakDeze vzw is gegroeid uit de constante bekommernis van een aantal mensen om dieren en voornamelijk katten in nood te helpen. Ze werd op 14 september 2007 boven de doopvont gehouden en heeft Deinze en Zulte als thuisbasis. vzw “Dier onder dak” is een groep vrijwilligers waarvan sommigen zich al vele jaren inzetten om het dierenleed te verhelpen. Piepjonge kittens die gewoon worden gedumpt, volwassen katten die opeens niet meer welkom zijn thuis of die bij een verhuis simpelweg worden achtergelaten, de alweer zwangere kat die het huis wordt uitgezet, enz… Dagelijks terugkerend dierenleed, leed dat heel vaak door mensen wordt veroorzaakt, maar dat ook dankzij mensen kan worden verlicht of verholpen.

vzw “Dier onder dak” wil, in Deinze en Zulte, een serieuze steen bijdragen om zoveel mogelijk dierenleed te verhelpen én te voorkomen! De kleuters van De Sterrebloem willen deze vzw heel erg steunen. Daarom maakten ze flyers en affiches met de vraag aan ouders om honden- en kattenmateriaal en -eten, mee te brengen naar school. Kattenmelk, hondenbrokjes, natte voeding, speelgoedjes, e.d. zijn allemaal welkom.

Uiteraard wordt er ook een bezoek gebracht aan de Poezehoeve in Machelen. Daarnaast zullen de kinderen ook koekjes bakken. Koekjes voor mensen en koekjes voor honden. Die koekjes zullen dan aan de schoolpoort verkocht worden, ten voordele van vzw “Dier onder dak”.

De inzamelactie loopt tot vrijdag, 18 maart. In de week van 21 maart zal al het ingezamelde materiaal en eten, samen met de centjes, overhandigd worden aan een van de medewerkers van vzw “Dier onder dak”. We gaan uit van een groot succes!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...