Eerste project door de nieuwe centrummanager een shot in de roos

[notification type=”error”] vis fish 2Vandaag is het verzenderkens dag 😉 [/notification]

Dat de Tolpoortstraat aan elan verliest is bij de meeste Deinzenaren niet onbekend. Door de toenemende vergrijzing van het centrum en het vertrekken van verschillende handelszaken werd het tijd voor een grondige vernieuwing van de Tolpoortstraat.

Het idee werd afgekeken van “rua nova do carvalho” in Lissabon, daar werd de bestrating in een soort roze geschilderd en dit werd door de inwoners van Lissabon heel positief onthaald. De winkeliers gebruikten de uitstraling van hun unieke winkelstraat in al hun campagnes. Dit werd ook opgepikt door de grote merken die hun campagnes afstemden op deze straat.

Foto’s: Google

De werken zouden deze zomer starten, niet enkel de bestrating wordt aangepakt, er zouden ook verschillende groenzones komen. Na de opening van de nieuwe Tolpoortstaat zouden er verschillende popup terrassen zijn die de ganse zomer voor een zomerse sfeer zullen zorgen.

In Lissabon steeg het aantal bezoekers in deze straat met 230%(!) en werd het opgenomen in de officiële toeristische gids.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...