Er beweegt heel wat in GO! Erasmusatheneum Deinze, campus Peter Benoit.

GO! Erasmusatheneum Deinze is lid van het UNESCO Associated Schools Project Network. Dit is één van de grootste internationale schoolnetwerken verspreid over 179 landen. Alleen scholen met een uitgesproken engagement voor het verbeteren van de onderwijskwaliteit en het toepassen van innovatieve onderwijsmethodes worden toegelaten tot het Unesco-scholennetwerk.

Erasmus Atheneum

GO! Erasmusatheneum Deinze gaat dan ook actief op zoek naar onderwijsmethodes die onze onderwijskwaliteit verhogen en het welbevinden van de leerlingen bevorderen. Zo werd naast het regulier aanbod op 1 september 2015 gestart met de Erasmusklas. Op  1 september 2016 zetten we deze manier van werken verder in een tweede jaar Erasmusklas. De lessentabel is hetzelfde, de manier van werken is anders. De werking is geïnspireerd op de visie van het ervaringsgericht onderwijs en van Freinet.

Dit schooljaar werd naast de brede A-stroom ook een derde jaar ASO ingericht. Vanaf 1 september 2016 starten we met het vierde jaar, waarna we verder opbouwen tot een volledige derde graad ASO.

Door het grote succes van de opleiding HBO5 verpleegkunde in Gent en andere vestigingen was Vesaliusinstituut op zoek naar een locatie in Deinze. De nabijheid van het Sint Vincentiusziekenhuis en heel wat woon- en zorgcentra, het station en het stadscentrum zorgen voor een perfecte match tussen Vesaliusinstituut en campus Peter Benoit. Vanaf 1 september 2016 nemen zij hun intrek in de benedenvleugel van GO! Erasmusatheneum Deinze – campus Peter Benoit.

Beide scholen organiseren op 29 april een Open-Avond. Wie meer info wil over al deze vernieuwingen is welkom vanaf 17.00u. Ook de buren van de campus zijn van harte welkom. Voor hen wordt een specifiek onthaal voorzien.

Voor verdere info kan u terecht bij:

Voor GO! Erasmusatheneum Deinze

  • Susan De Coninck, Directie: 09/381.56.00
  • Peter De Greef, Adjunct-directie , Campus Peter Benoit: 09/381.55.00

Voor Vesaliusinstituut

  • Ilse Flokman, Directeur HBO5-opleiding Verpleegkunde: 0492/339949
  • Kim Van Vynckt: Coördinatie Vesaliusinstituut Deinze: 0499/77.64.72

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...