Grondige renovatie voor veersteigers in Bachte-Maria-Leerne – Bathio

De steigers van het trekveer ‘Bathio’ op de Oude Leiearm in Bachte-Maria-Leerne, een deelgemeente van Deinze, zijn aan een grondige renovatie toe. Vanaf 9 mei tot en met 1 juli 2016 voert Waterwegen en Zeekanaal NV herstellingswerken uit. Tijdens deze periode is het veer op weekdagen niet toegankelijk. In het weekend en op feestdagen kan het veer wel steeds gebruikt worden.

Bathio fiets overzet Leie IMG_20150628_180736-01

Het veer ‘Bathio’ is een zelfbedieningsveer in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) dat veelvuldig gebruikt wordt door fietsers en wandelaars om de Oude Leiearm over te steken. Om ervoor te zorgen dat dit ook tijdens de zomermaanden op een veilige manier kan, zal waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV de houten veersteigers bijna volledig vernieuwen.

Om de werken vlot en veilig uit te voeren is het noodzakelijk om het veer vanaf 9 mei tot en met 1 juli 2016 op weekdagen af te sluiten voor fietsers en voetgangers. Tijdens het weekend en op feestdagen worden een aantal extra maatregelen genomen zodat het veer wel op een veilige manier gebruikt kan worden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...