Makeover frituur De Kouter

Op 25 mei 2006 starten Carine Blontia en Jan Spiesschaert Frituur de kouter op. De frituur wordt een rijzende ster aan het frietenfirmament. Een rijzende ster die ook aandacht heeft voor zij die minder mobiel zijn. In 2008 winnen ze in Deinze de instap(h)prijs, een prijs die jaarlijks in de stad uitgereikt wordt voor handelszaken die voor een vlotte toegang zorgen voor de minder mobielen.

Frituur De Kouter

De ster rijst verder want in 2011 slepen Carine en Jan de titel van “beste frituur van Oost-Vlaanderen” in de wacht. Vijf jaar later beslist het frituurkoppel om het plots over een andere boeg te gooien. In april 2016 wordt er gesloten, tot wanhoop van menig frietliefhebber. Het interieur wordt letterlijk buiten gegooid. Een nieuwe frituur herrijst.

Op dinsdag 26 april, net geen 10 jaar na het opstarten van de frituur, hielden Carine en Jan een openingsreceptie voor hun hernieuwde frituur. Er werden nog geen frieten gebakken maar de aanwezigen konden wel kennis maken met het nieuwe interieur. “Ik was toch wel een beetje zenuwachtig.”, zegt Carine. “Ik was benieuwd wat onze klanten van het nieuwe interieur gingen vinden.”, vervolgt ze. Jan treedt haar ja-knikkend bij. Maar het interieur mag er echt zijn, een absolute meerwaarde.

U kan het nu zelf ontdekken en beleven. Tot en met zondag 1 mei organiseren Carine en Jan een heus heropeningsweekend. Smakelijk!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...