Na de stadshal nog een groendak in hartje Deinze

Door de samenwerking tussen een ambitieuze Vereniging van Mede-Eigenaars, Makelaarskantoor Arnou en architect Kristof Cornelis, werd op 28 april een ca.350m2 groot groendak gerealiseerd in het hart van Deinze. Het dak van Residentie Hallepoort, bovenop de handelszaken en de galerij met de doorsteek van Markt naar Kaandelpark werd volledig vernieuwd met als kers op de taart een extensief groendak.

Groendak Deinze

Dat maakt niet enkel het zicht vanuit de appartementen heel wat aangenamer voor de bewoners. Een groendak zorgt ook energiebesparing,  minder belasting van de riolering door regenwater retentie. Het vermindert de stedelijke opwarming, neemt CO2 en fijnstofdeeltjes op en bevordert de biodiversiteit.

Meer foto’s kan je hier bekijken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...