Leerlingen organiseren zelf ‘Over De Streep’

Vier leerlingen van het laatste jaar Onthaal & Public Relations uit het Erasmusatheneum Deinze organiseren hun eigen versie van Over De Streep. Een bekend project dat al in vele landen wordt toegepast en in november 2015 ook in Telefacts, op VTM, voor het eerst in België werd vertoond. De leerlingen maken hier nu hun eigen versie van voor hun eindwerk. Ze willen duidelijk maken dat voor eender welk probleem, er luisterende oren voor hun klaarstaan.

Over de streep Iryna, Pauline, Charlotte, Laura

Vele leerlingen kampen vaak met problemen zowel thuis als op school. Vele onder hen denken dan ook dat zij er alleen voor staan of er niemand is om hen te helpen. Over De Streep is een organisatie waar leerlingen kennis leren maken met het uiten van de eigen gevoelens op verschillende manieren. Deze organisatie doet dat aan de hand van een Challenge Day. Hier mogen en kunnen leerlingen hun gevoelens uiten over verschillende en gevoelige tot zeer gevoelige thema’s in diverse workshops. Ze moeten natuurlijk niets vertellen als ze dit zelf niet willen! Op het einde van de Challenge Day is het de bedoeling dat ze hun angsten overwinnen en gezamenlijk ‘over de streep’ durven stappen.

Net zoals vijf andere leerlingen, uit dezelfde klas, eerder in de media verschenen omdat zij op 1 april ‘Komedy De Kade’ georganiseerd hebben, organiseren nu ook de vier jongedames, Pauline, Laura, Iryna en Charlotte, de Challenge Day in het kader van hun eindwerk. Zij hebben dit project al vorig jaar leren kennen in de lessen Toegepaste Psychologie.

Een reactie van de jongedames: “toen wij voor het eerst een documentaire zagen over dit project, waren we allemaal sprakeloos. Sommige onder ons zaten met tranen in hun ogen of waren zelf aan het huilen. Het is iets wat psychologisch enorm kan doorwegen. Een Challenge Day kan over verschillende thema’s gaan. Zo was er één over pesten op school, over problemen thuis, over schelden, en nog veel meer. Wij merken dat de sfeer op die scholen helemaal veranderd na zo’n project. Mensen hebben meer respect voor elkaar en helpen elkaar meer. Zo een effect willen wij hier ook creëren op school. Uiteraard is er opvang nadien geregeld voor als leerlingen nog dingen kwijt willen.”

Voor dit project verkopen de jongedames ook snoepzakjes bij hun op school. De opbrengst hiervan gaat naar het Pedagogisch Centrum Wagenschot in Nazareth.

De Challenge Day ging vandaag door op vrijdag 15 april, in het Erasmusatheneum in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...