Laat je kussen door de Droge Geroosterde Notses

‘Kus me’ heet de nieuwe cd van de Droge Geroosterde Notses.  Op zaterdagavond 8 oktober wordt hij feestelijk voorgesteld in zaal Palace op de Markt in Deinze. Wat serveren de Notses? Frivole nederpop, frisse Nederlandstalige liedjes met een hoek af. Voor deze nieuwe plaat doken ze de Alea-studio in bij Erwin Libbrecht (Kadril).

De Notses

Zanger Hannes Careel omschrijft zijn muziek als catchy; de teksten zijn vaak ludiek met een flinke scheut Leie-humor, waardoor de Notses ook de grootste brombeer aan het lachen krijgen. Maar er is ook plaats voor Liefde en Romantiek, waarbij de Notses hun diepste ziel blootleggen. De overige groepsleden werken de begeleiding van de songs telken verder mee uit, waardoor er een heel mooie live-ervaring ontstaat.  Het speelplezier spat telkens van het podium, het zijn ambiancemakers, de Notses.

De ‘Droge Geroosterde Notses’ zijn Hannes Careel  (zang/gitaar), Tim Verleyen (gitaar), Peter Van Doorn (piano, accordeon), Joren Blancquaert (bas) en Jan Populaire (cornet)

Het eerste concert van DGN vond plaats in de tuin van het gezellige café De Saga in Deinze op 21 mei 2008. Het werd een begin van vele mooie ervaringen.  Zo schreven de Notses voor de stad Deinze een muzikale ode voor de wedstrijd “Een thuis voor een beeld” van Radio 2 waar ze dit lied live brachten op de grootste radiozender van het land. Ze toonden dat ze hun hart op de juiste plaats hebben en verzamelden met een benefietoptreden “Notses For Life”  1800 euro in voor het goede doel (Rode Kruis). De Notses warmden reeds tweemaal het publiek op in de Brielpoort, dit voor zowel Frank Boeijen als voor Guido Belcanto. Hun EP ‘ik zie je doodgraag’ (2010) was hun eerste opname-ervaring waarvoor ze terecht kwamen in studio Greenhouse Recordings ( Hansbeke).  En gedurende de jaren waren er onvergetelijke optredens in cocktailbar Fantuzzi, op de Breydelfeesten, Gentse Feesten,…

Om het bedrag voor de nieuwe cd-opname bijeen te  krijgen, deden de Notses beroep op hun vrienden via crowdfunding, het moderne alternatief voor de huis aan huis wafelverkoop. Via het crowdfundingplatform ‘Ulule’ stortten meer dan 60 fans hun bijdrage, ook uit Frankrijk, Duitsland en Ierland…

Enkele maanden later stellen zij met trots hun cd voor in zaal Palace op zaterdag 8 oktober om 20u. Een organisatie van Droge Geroosterde Notses en Vzw Cultuurschok.

Tickets
www.cultuurschok.be/tickets

Luister naar de Notses:
http://vi.be/denotses (‘Wat een vrouw’ staat ook op de nieuwe cd.)
Laatste nieuwtjes en concertagenda:
www.facebook.com/denotses
www.denotses.be  

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...