Wie naar de winkel fietst wint in Deinze

Stad Deinze en vzw Deinze, Winkelstad organiseren van 15 september tot 25 oktober de campagne ‘Wie naar de winkel fietst wint’. Wie in deze periode met de fiets gaat winkelen en een volle spaarkaart verzamelt, maakt kans op een van de mooie prijzen. Deze campagne wil inwoners en bezoekers van Deinze stimuleren om voor korte afstanden de auto thuis te laten en ervoor te kiezen om met de fiets of te voet te gaan winkelen.

Wie naar de winkel fietst wint in Deinze 

Vlamingen blijven verknocht aan de wagen. Per jaar leggen we gemiddeld 450 kilometer aan autoritten van minder dan 5 kilometer af. Maar wist je dat een brood halen met de wagen al snel twee broden kost? Voor afstanden van minder dan 5 kilometer kies je dus best voor de fiets of ga je te voet. Dat komt jouw gezondheid, het milieu en jouw portemonnee ten goede. Bovendien is het gewoon leuker en draag je op die manier bij tot een aangenamere en veiligere leefomgeving.

Als fietsstad 2015 wil het stadsbestuur van Deinze iedereen blijven aanmoedigen om te kiezen voor de fiets voor korte verplaatsingen. Er wordt ingezet op de aanleg van (lange afstands)fietspaden, er verschijnen steeds meer kwalitatieve fietsenstallingen in het straatbeeld en aan de hand van ‘Velodeinze’ worden er gerichte acties georganiseerd om het fietsen te promoten. Hoogtepunt hiervan is telkens de nationale Week van de Mobiliteit, dit jaar tussen 16 en 22 september. Tijdens deze week worden o.a. de verkeersveilige Strapdag (16 september) en autovrije zondag (18 september) georganiseerd met tal van gratis activiteiten. Ook de actie ‘Wie naar de winkel fietst wint’ in samenwerking met de vzw Deinze, Winkelstad kadert binnen dit opzet.

Volle spaarkaart = mooie prijzen

Wie tussen 15 september en 25 oktober met de fiets gaat winkelen in Deinze krijgt een stempel op zijn of haar spaarkaart in een van de deelnemende handelszaken. Met een volle spaarkaart krijg je een leuk geschenk en maak je bovendien kans op een van de mooie prijzen geschonken door het stadsbestuur en de sponsorende handelszaken. Nieuw dit jaar is dat onder de prijzen ook een loopfietsje, 2 kinderfietsen (6 & 12 jaar), een fiets voor volwassenen en 20 cadeaubonnen ter waarde van € 25 te winnen zijn. De winnaars worden na de campagne persoonlijk op de hoogte gebracht. Volle spaarkaarten kunnen ingeleverd worden bij de deelnemende winkels, aan het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel en in de bibliotheek.

Deinse winkels in de kijker

Ook dit jaar worden in samenwerking met de VZW Deinze Winkelstad de Deinse winkels in de kijker gezet. Een overzichtslijst van de deelnemende handelszaken is beschikbaar op www.deinze.be/wiefietstwint en bij de dienst milieu en duurzaamheid. De deelnemende handelaars zijn gemakkelijk te herkennen aan de affiche in de etalage.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...