kinderen veilig naar school dankzij gratis fluohesjes

Alle leerlingen van het vijfde leerjaar in Deinze krijgen een gratis fluohesje van het stadsbestuur. Op die manier wil het bestuur de zichtbaarheid van fietsende leerlingen tijdens de donkere wintermaanden bevorderen.

kinderen-veilig-naar-school-dankzij-gratis-fluohesjes-deinze-dscn9621 

Nu de herfst in het land is, verkorten de dagen. Veel leerlingen moeten binnenkort in het donker van en naar school fietsen. Zeker wanneer het slecht weer is, kan dat gevaarlijk zijn.

“Verkeersveiligheid is een zaak van iedereen”, stelt schepen van onderwijs Trees Van Hove. “Als fietsstad investeren we in veilige fietspaden. Automobilisten hebben de plicht om bijvoorbeeld hun ruiten volledig ijsvrij te maken zodat ze een optimaal zicht hebben op de verkeerssituatie en fietsers moeten er voor zorgen dat ze goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld door reflecterende kledij te dragen.”

“Sinds jaar en dag schenkt het stadsbestuur in deze periode een fluohesje aan iedere leerling van het vijfde leerjaar”, vult schepen van jeugd Rutger De Reu aan. “We merken dat leerlingen op die leeftijd alleen naar school beginnen te fietsen, vandaar dat we voor het vijfde leerjaar kiezen. Door deze actie jaarlijks te herhalen, duiken de hesjes ook steeds vaker bij oudere leerlingen op. Gelukkig zijn fietsers zich meer en meer bewust van hun kwetsbare positie en worden de hesjes ook effectief gebruikt.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...