Deinse Sociale Bouwmaatschappij zet de beste buren in de bloemetjes

De Deinse Sociale Bouwmaatschappij probeert actief werk te maken van een aangename sfeer tussen haar huurders in de wijken en appartementsblokken. Na een oproep in het huurdersblad werden verschillende mensen in de bloemetjes gezet omwille van hun hulpvaardigheid voor andere huurders.

“Net zoals in andere wijken gebeurt het wel eens dat er een conflict ontstaat tussen buren. Als dat in een wijk of appartement van de Deinse Sociale Bouwmaatschappij gebeurt, dan proberen wij altijd als verhuurder te bemiddelen tussen de partijen”, aldus voorzitter Rutger De Reu. “We nodigen mensen uit voor een rustig gesprek waarin we de pijnpunten trachten te ontwarren en stellen een aantal mogelijke oplossingen voor. Op die manier ontspoort een klein conflict niet tot een jarenlange burenruzie.”

deinse-sociale-bouwmaatschappij-zet-de-beste-buren-in-de-bloemetjes-p1040144

“We willen dit ook preventief aanpakken. Zo steunen we buurtfeesten financieel en delen we prijzen uit voor de mooiste voortuintjes. Zo nemen we de kleine ergernissen op een fijne manier weg”, zegt voorzitter Rutger De Reu.

De huisvestingsmaatschappij gaat nog een stap verder en deed een oproep in hun huurdersblad om goede voorbeelden te melden. “We hebben veel huurders waar je altijd kan op rekenen. Voor een vriendelijk woord, een beetje hulp of een aangenaam bezoekje. Hen willen we verrassen met een bloemetje, want zij zijn van goudwaarde voor ons, en een voorbeeld voor iedereen”, aldus Rutger De Reu.

Greta Bossuyt uit de Mouterijdreef nomineerde haar buren Luc en Catherine Slock en Anny Fierens. “Ze stonden zomaar voor me klaar toen ik een operatie moest ondergaan. Ze spraken me moed in, zetten mijn vuilzakken buiten en kwamen geregeld op de koffie om te zien of alles goed met me ging. Dat deed me zoveel deugd en gaf me veel moed”, aldus Greta.

Ook Nathalie Peers uit de Rijbroekstraat in Petegem wou haar buurvrouw Denise Mestdagh bedanken. “Denise is 80 jaar geworden, maar staat nog altijd voor me klaar. Ondanks het grote leeftijdsverschil is ze nog steeds mijn luisterend oor”, zegt Nathalie.

In naam van de Deinse Sociale Bouwmaatschappij kregen de beste buren een mooi boeket bloemen en een fijn aperitiefje aangeboden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...