Dichte mist in 1996 leidde tot één van de grootste kettingbotsingen ooit.

Bekijk vanavond de documentaire reeks Lotgenoten op VTM (21u45) en herbeleef één van de droevigste momenten in de geschiedenis. Tientallen vrachtwagens en personenauto’s reden destijds op elkaar in op de E17. Er ontstond brand en er waren verschillende doden en vele zwaargewonden.

herdenkingsmonument-e17

Nadien werd er voor alle hulpverleners een fluo geel herdenkingsmonument gemaakt en op de brug geplaatst aan het af- en oprittencomplex in Deinze. Men wil met het monument de bestuurders op de autosnelweg ook aanzetten tot een veiliger rijgedrag. Het kunstwerk draagt de naam “Chaos kettingbotsing 1996”. De fluogele kleur symboliseert de veiligheid, de constructie verwijst naar de chaos die er destijds heerste.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...