De Brieltuin schenkt 1.800 euro aan Autisme Centraal

De stedelijke buitenschoolse opvang De Brieltuin heeft een cheque van 1.800 euro geschonken aan Autisme Centraal. De twee afdelingen van de Brieltuin – in het centrum en in Petegem – hebben de jaarlijkse traditie om in oktober een pannenkoekenbak ten voordele van een goed doel te organiseren. De pannenkoekenbak vond plaats op vrijdag 21 oktober 2016. Die bracht 1.800 euro op, het bedrag werd geschonken aan Autisme Centraal. Dit expertisecentrum ijvert voor een betere wereld voor mensen met autisme.

Jaarlijks organiseert de stedelijke buitenschoolse opvang De Brieltuin in oktober een pannenkoekenbak waarvan de opbrengst integraal naar een goed doel gaat. Dit jaar was Autisme Centraal uit Gent aan de beurt. Dit is een expertisecentrum dat ijvert voor een betere wereld voor mensen met autisme. Het is een kennis- en ondersteuningscentrum dat autisme ziet als een uitdaging voor onze maatschappij. De pannenkoekenbak van 21 oktober 2016 bracht 1.800 euro op, het bedrag wordt integraal aan Autisme Centraal geschonken.

De medewerkers van De Brieltuin willen hun steentje bijdragen om kinderen met autisme mooie, gelijkwaardige kansen te bieden in onze samenleving. Opvang aanbieden aan kinderen met autisme is namelijk een zoekproces. Het is dagelijks met veel energie en enthousiasme een veilige omgeving proberen te creëren en samen met de ouders en kinderen op een eerlijke manier op weg gaan, met vallen en opstaan.

 ‘Als we ze volgen in hun dromen om te ontdekken waar ze wonen…

Misschien vinden we dan de weg naar hun hart’(Stef Bos).

Vorig schooljaar werkte de Brieltuin nog samen met de Arteveldehogeschool uit Gent aan KINDclusief, een participatieproject met en rond kinderen met een specifieke behoefte. Het project illustreert dat iedereen welkom is in buitenschoolse opvang De Brieltuin.

Info: www.autismecentraal.com 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...