Deinse bevolking lust de nieuwe kledingcontainers niet

Na een mondelinge vraag in de gemeenteraad van Eddy De Winter van GroenRood weten we dat de kledingcontainers van VICT geen financieel succes zijn voor het bedrijf. Op de evaluatie bleek de zaak voor VICT zelf verlieslatend is en werd gezocht naar een oplossing. Men probeert nu succes te behalen door de containers meer verspreid op te stellen. Er kwamen er ook op nieuwe plaatsen zoals op de parking op het stations plein.

Kledingcontainer Deinze GroenRood

Dit is nogal vreemd, één van de argumenten tegen de oude containers was dat de ‘vele’ containers van de hulporganisaties het straat beeld ontsierden, bijna visuele vervuiling waren. Nu het  VICT precies hetzelfde en nog erger: de containers neer poten waar het maar kan. Voor de stationsbuurt is dit in ieder geval een blamage.

Peter Parmentier van GroenRood :’Het is duidelijk dat de Deinse bevolking de hulp&ontwikkelings organisaties een warm hart toe draagt en bijgevolg zijn giften dus niet toevertrouwt aan een commercieel bedrijf, dat alleen maar aangezocht is om de putten in de begroting  te vullen. Vergeten we niet dat het stadsbestuur zijn ziel verkocht voor een kleine 40.000 euro. De Deinzenaren zeggen duidelijk  “Daar dienen onze giften niet voor!” De Deinse bevolking heeft naar andere wegen gezocht om hun 2dehands kledij in de juiste handen te laten terecht komen. Wij feliciteren en bedanken de Deinse bevolking voor haar beginselvastheid en trouw aan de hulporganisaties! De Kringloopwinkel, Wereldmissiehulp, Oxfam en andere organisaties verdienen het dat we hun werking blijven ondersteunen.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...