Straks geen gratis BlueBike meer voor deinzenaren buiten hun stad

Donderdag staat de terugbetaling van de blue-bike ritten op het programma van de gemeenteraad in Deinze. Nu kan iedereen (mits een jaarlijks lidmaatschap van 10 euro) in Deinze gratis gebruik maken van de deelfietsen. Bovendien mogen Deinzenaren ook in alle andere steden gratis gebruik maken van de blauwe fietsen. Het stadsbestuur wil dat laatste nu afschaffen, waardoor Deinzenaren vanaf 1 mei 3,15 euro betalen per rit in een andere stad. GroenRood vindt dit heel jammer.

Bluebike Blue bike Deinze

Eddy De Winter, gemeenteraadslid: “Wij betreuren dit sterk! Deinze is altijd koploper geweest in de promotie en het gebruik van de deelfietsen. Het was het speerpunt van het streven naar een ‘fietsvriendelijke stad’. Na een lofzang een paar maand terug over de gezonde stadsfinanciën, kunnen wij niet begrijpen dat hierop beknibbeld wordt.“

Gemeenteraadslid Dirk Stroobandt merkt terecht op dat het de Vlaamse en federale beleid is die het systeem steeds duurder maakten. De veranderingen in het derde betalerssysteem en de komende tariefverhoging nekken het mooie project. Dat Blue Mobility nu 3 euro 15 per rit zal vragen is veel geld voor de meestal korte ritten. De fiets is immers slechts geschikt voor geen te verre verplaatsingen.  Het zou logischer zijn om de tijd in rekening brengen en men bijvoorbeeld €1 per 6 uur zou betalen. Dan zou de stad wel nog kunnen betalen.

Bij GroenRood vreest men voor meer van dergelijke prijsverhogingen. Blue bike wordt door de Burgemeester vaak gebruikt voor zijn imago als fietsende Burgemeester. Het feit dat hier nu zomaar gesnoeid wordt, toont aan dat de grote bouwprojecten alle zuurstof uit de budgetten halen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...