De Krekelstraat kreunt onder de bijkomende verkeersdrukte

GroenRood trekt samen met enkele bewoners van de Krekelstraat aan de alarmbel. De omleiding voor de werken in de N43 gaat onder meer door de Parijsestraat en de Krekelstraat. Deze extra verkeersdrukte maakt de verkeersituatie helemaal ondragelijk.

GroenRood Krekelstraat

Buurtbewoner Patrick Leroy:’De Krekelstraat is al sinds mensengeheugenis marktleider qua verkeersonveiligheid. Al een eeuwigheid is er veel te veel verkeer, veel te zwaar verkeer en veel te snel verkeer.  De snelheid van veel wagens en de lamentabele staat van het wegdek maakt fietsen bijna onmogelijk. Ik hou mijn hart vast als mijn kinderen de deur achter zich dicht slaan. We kregen een tijdje geleden enkele rioolbuizen als verkeersremmers maar die staan allemaal aan één kant van de straat en dan nog slecht opgesteld. Je kan als fietser niet weten hoe je er voorbij moet rijden.’

GroenRood lid Christine Stroobandt belooft dat GroenRood de situatie zal aankaarten bij het stadsbestuur. ‘Wij hebben al verschillende keren aan de alarmbel getrokken in verband met de Krekelstraat maar nu is het echt 5 voor 12. We vragen met directe ingang enkele maatregelen. Het stadsbestuur moet veel meer snelheidscontroles houden, extra snelheidsremmers voorzien en andere omleidingsopties onderzoeken. We zullen dinsdag het stadsbestuur interpelleren. Los van de extra drukte door de werken op de Gentsesteenweg hopen we ook op een herinrichting van onze straat.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...