GroenRood vraagt gratis parkeren voor zorgverleners en mensen van de Minder Mobielen Centrale.

De Minder Mobielen Centrale (MMC) biedt individueel vervoer aan een rolstoelgebruiker of een minder mobiele persoon die geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Veel mensen die anders thuis opgesloten zitten kunnen zo boodschappen doen maar op de eerste plaats ook eens buiten komen. De centrale is van levensbelang om hen niet in een sociaal isolement te duwen. Dit heel mooie systeem draait op de goodwill van de vrijwilligers. Navraag leert ons dat het niet eenvoudig is om voldoende vrijwillige chauffeurs te vinden.

Daarom stelt GroenRood voor om zowel voor zorgverleners als voor de gebruikers van de MMC het parkeren gratis te maken. Nu wil men hen respectievelijk 100 en 50 euro vragen voor een jaar gratis parkeren. We veronderstellen dat sommige dokters en zelfstandige verplegers deze kost kunnen recupereren als beroepskost en dat anderen dit onrechtstreeks wel zullen doorrekenen aan hun patiënten. Dit staaft ons nog meer om ook hen een gratis kaart te bezorgen. Ten aanzien van de chauffeurs van de MM Centrale lijkt het ons sowieso maar redelijk. We kunnen alleen maar hopen dat zo’n kaart helpt om vrijwilligers aan te trekken. We zullen dit voorstel dinsdag op de gemeenteraad doen en veronderstellen dat de verschillende (partners van) hulpverleners uit de verschillende partijen ons voorstel zullen steunen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...