Deinze en Nevele: samen beter, beter samen?

De gemeenteraadsleden van Deinze en Nevele moeten zich eind augustus uitspreken over een principiële beslissing tot vrijwillige samenvoeging van Deinze en Nevele. Op vrijdag 18 augustus om 20u organiseren Groen Nevele en GroenRood Deinze hierover een infoavond in de gemeentezaal van Vosselare.

Ignace van Dingenen, Groen Nevele: “Tijdens het eerste deel van de avond gaan wij samen met federaal parlementslid Stefaan van Hecke dieper in op voor- en nadelen van vrijwillige fusie. De lokale afdelingen leggen ook uit wat zij belangrijk vinden.”

Annick Verstraete, GroenRood Deinze: “In de aanloop naar de gemeenteraad van 24 augustus is het voor ons belangrijk om van de inwoners te weten te komen welke pro- en contra-argumenten zij hebben. Een fusie kan alleen maar slagen als ze lokaal gedragen is. Het belangrijkste opzet van deze avond is dan ook om de mening van de aanwezigen te kennen.”
Bastiaan Notebaert, Groen Nevele: “Wij zijn met Groen niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Nevele, maar volgen alle belangrijke dossiers goed op. Wij willen van de inwoners zelf horen wat zij belangrijk vinden om te wonen, werken, winkelen en zich te ontspannen in Deinze en Nevele.”

Eddy De Winter, GroenRood Deinze: “Tot nu toe wordt door een zeer beperkte groep mensen beslist over de fusie. Wij willen dat deze achterkamerpolitiek plaats maakt voor transparantie en burgerparticipatie. Laat ons op een open manier kijken naar wat we met deze fusie kunnen bereiken en onderzoeken of we hiervoor de juiste partners zijn.”
Iedereen is welkom op deze avond in de gemeentezaal van Vosselare, Vosseladorp.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...