Schuinparkeren op de Markt biedt meer parkeerplaatsen

Sinds de vernieuwing van de Markt klagen handelaars, bezoekers en bewoners over het tekort van parkeerplaatsen op de Markt. Foutparkeerders zijn op sommige momenten niet op 2 handen te tellen. De stad voerde een gedoogbeleid tot voor kort, maar zwaait nu plots met zeer dure parkeerboetes an 110 euro. De N-VA vindt dat verbaliseren moet gecombineerd worden met het inrichten van bijkomende parkeerplaatsen. Schuinparkeren dus, volgens de N-VA

NVA schuin parkeren markt

‘Na jaren gedoogbeleid, heeft het stadsbestuur recent de politie opdracht gegeven om strenger op te treden tegen foutparkeerders op de Markt. De N-VA vindt inderdaad dat foutparkeren moet geverbaliseerd worden, maar het is jammer dat het stadsbestuur niet verder denkt. Er is duidelijk te weinig parkeerplaats op de Markt. Door een andere organisatie van parkeren op de Markt biedt men meteen een oplossing.’, zegt gemeenteraadslid Ronny Vermeulen.

‘Als men de voertuigen schuin laat parkeren kunnen er heel wat extra parkeerplaatsen bijkomen. Vooral in het eerste deel van de Markt langs het oude stadshuis is er ruimte voldoende om schuinparkeren in te voeren. Ook in het tweede deel aan de kant van het Huis van Thuyne is er ook voldoende plaats om schuin te parkeren. Belangrijk hierbij is dat voetgangers en fietsers niet gehinderd mogen worden en op deze plaatsen is het perfect mogelijk om schuinparkeren in te voeren.’

‘Meer parkeerplaatsen geeft bovendien een extra stimulans aan de lokale economie. Want elke handelaar weet het wel: ‘no parking, no business’.’, besluit Peter Broeren, voorzitter N-VA Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...