De eerste schooldag in Astene en Petegem #Deinze

De eerste schooldag in onze regio bezorgde vele kindjes de nodige onwetendheid, ga ik terug mijn schoolvriendjes zien, wie zal er naast mij zitten in de klas, wie wordt mijn juf. Naast de vele vragen van de kindjes was het ook voor de ouders een spannende dag, gaan we met de auto, fiets of te voet.

Vele ouders brachten hun kinderen veilig met de auto naar school, maar er waren er ook een pak die de fiets gebruikten om hun kroost naar school te brengen. Wij zagen in Astene en Petegem veel lachende gezichtjes en hier en daar ook een traantje. Iedereen werd hartelijk onthaald na de welverdiende en lange vakantie.

Voor het schooltje de Driessprong (Petegem) was deze dag een nog specialere dag. Bij het aanvangen van de les hielden de leerlingen van de school een speciaal moment, 400 witte balonnen werden opgelaten om hun vriend Oskar De Vos en papa van Filemon & Eulalie te herdenken. Oskar overleed onverwacht deze zomer en Bernard, de papa van Filemon & Eulalie stierf na een slepende ziekte in augustus.

Wij wensen alvast alle leerlingen in Deinze en omstreken veel succes, van Driessprong tot VTI en van De Sterrebloem tot Saint Henri

Dit vind je misschien ook leuk...