Fietsmeldpunt Deinze nu ook op kaart

Het fietsmeldpunt van Deinze heeft sinds kort een overzichtelijke kaart van alle meldingen. Zo kan iedereen vlot de stand van zaken zien.

Een jaar geleden richtte de lokale afdeling van de Fietsersbond een meldpunt op. Zoals vele andere meldpunten is dit de weg waarlangs iedereen knelpunten of verzuchtingen kan formuleren.  Maar knelpunten aan een meldpunt doorgeven is slechts een begin. Te vaak zijn mensen gefrustreerd dat ze na een melding niets meer vernemen.
De Fietsersbond  besloot alle meldingen zo correct mogelijk aan te kaarten bij  de verantwoordelijke wegbeheerder (gemeente, provincie, Vlaams gewest,…) en de stand van zaken systematisch op te volgen.

Om de knelpunten vlotter te bespreken werd ook een overlegplatform met de gemeente Deinze opgestart. De Fietsersbond  is blij dat de stad meteen open stond voor dit initiatief.  Het toont aan  dat de gemeente een ambitieus fietsbeleid nastreeft. Luisteren naar de fietsers hoort daar natuurlijk bij. Ondertussen is dit overleg goed ingeburgerd. Heel wat knelpunten zijn aangekaart, en een aantal zijn op het terrein weggewerkt.

Nu is er ook een kaart met alle meldingen. De kaart geeft duidelijk weer waar het knelpunt is gesitueerd en wat de stand van zaken is. Hiermee wil de Fietsersbond ook het gemeentebestuur en de stadsdiensten een opportuniteit aanbieden.  Het maakt duidelijk waar knelpunten effectief zijn aangepakt,  waar men nog aan werkt, of waarom sommige problemen iets complexer zijn.
http://www.Fietsersbond.be – deinze.be/fbd/meldpunt#MeldpuntKaart

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...