Nieuwe studio’s Dienstverleningscentrum Heilig Hart

Dienstverleningscentrum Heilig Hart is gekend als dienstverleningscentrum voor mensen met verstandelijke beperkingen. De meerderheid van de ruim 360 zorgvragers die er een vorm van ondersteuning krijgen, heeft een diep mentale beperking.

Het DVC Heilig Hart heeft ook studio’s ter beschikking voor beschermd of begeleid wonen. Volwassenen met een licht mentale, autistische en/of psychische en eventueel bijkomende motorische beperking komen hiervoor in aanmerking.

Beschermd of begeleid wonen in een studio

Er zijn 5 studio’s onmiddellijk beschikbaar. 1 studio is gelegen in de Ramstraat in het centrum van Deinze, 4 studio’s liggen op de site Dageraad.

Geïnteresseerden die denken in aanmerking te komen, kunnen een vrijblijvend bezoek aanvragen via het sociaal loket van DVC Heilig Hart ([email protected] of 09 387 77 96).

Wie komt in aanmerking?

Personen moeten erkend zijn door het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) en over een PVB (Persoons Volgend Budget) beschikken. Een zekere mate van zelfredzaamheid is nodig. De studio’s op site Dageraad kunnen bewoond worden door personen met een motorische beperking.

Beschermd of begeleid wonen is een begeleiding op maat. Door ondersteuning aan te bieden wordt zelfstandig wonen haalbaar. Het uiteindelijke doel is dat de zorgvrager door een combinatie van hulp van reguliere diensten (thuiszorg, poetsdienst, …), mantelzorg, het sociale netwerk en van specifieke ondersteuning afgestemd op de noden en wensen, een eigen bestaan kan uitbouwen in een eigen leefomgeving. De begeleiding heeft een ambulant karakter. De begeleider komt meerdere keren per week aan huis (afhankelijk van de noden en vragen). De zorgvrager kiest zelf de domeinen waarin hij/zij ondersteuning wenst.

 

Comfortabele accomodatie

De studio’s op Dageraad zijn nieuw gezet sinds begin dit jaar. Er is een aparte ingang via de Duboisdreef. De studio’s liggen op de eerste verdieping en zijn zowel met een trap als met een lift bereikbaar.

Er is een woon/leefruimte met in hoogte aanpasbaar keukenblok (27,5 m²), een open slaapruimte (15,5 m²), aangepast sanitair (wastafel, toilet, douche, 9,5 m²) en een eigen terras (11,5 m²). Er is een oproepsysteem aanwezig. Begeleiding kan voorzien worden indien gewenst (mobiel, ambulant).

De studio’s in de Ramstraat bevinden zich op de derde verdieping en zijn zowel met een trap als met een lift bereikbaar. Een studio bestaat uit een woon/leefruimte met keuken (microgolf, koelkast met vriesvak en 2 elektrische  kookplaten), gesloten slaapruimte, gesloten badkamer met aanwezigheid van een  toilet, een wastafel en een douche. Elke studio heeft ook een aparte, gesloten bergruimte. De oppervlaktes variëren per studio.

De huurprijs van de studio’s ligt tussen 400 euro en 450 euro.

Open plaatsen DVC

Alle open plaatsen, zowel voor beschermd of begeleid wonen als voor andere ondersteuningsvormen, kan je raadplegen op de website van het DVC Heilig Hart www.dvcheilighart.be

Denk je in aanmerking te komen of wil je meer informatie hierover? Dan kan je terecht bij het sociaal loket van DVC Heilig Hart ([email protected] of 09 387 77 96).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...