24u feest voor Deinse jeugdbewegingen

Op vrijdag 20 oktober 2017 toont elk lid van een jeugdbeweging in Vlaanderen hoe tof het is om in een jeugdbeweging actief te zijn. Op straat, in de les of op het werk, overal dragen de leden met trots hun  jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes. De stad en de jeugdraad van Deinze willen het grote engagement van de leden en leiding niet zomaar laten voorbij gaan, en nodigen hen uit voor een feestelijke Dag en Nacht van de Jeugdbeweging.

Foto’s: Leiepoort campus Sint-Hendrik

Van 7 u. tot en met 8.30 u. slaan de stedelijke jeugddienst en de jeugdraad hun tenten op aan het stationsplein van Deinze. Iedereen, zowel jong als oud, die langskomt in jeugdbewegingsoutfit wordt een gratis ontbijt met koffiekoek en warme chocolademelk aangeboden. Het zou leuk zijn als ook oudleiders zich nog eens in hun oude kleren steken en komen meevieren”, zegt Rutger De Reu, Schepen van Jeugd.

Vanaf 18u worden alle leiding in JC Brieljant verwacht voor de 2de editie van de Nacht van de Jeugdbeweging. “Het wordt een gezellige avond waar DJ-sets worden afgewisseld met de uitreiking van een aantal prijzen voor de jeugdbewegingen. Wie de hoofdprijs in de wacht sleept, mag Schepen De Reu 1 dag inhuren als kookouder op het zomerkamp”, zegt nieuwbakken jeugdraadvoorzitter Arthur Verhegge.

“We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de 9 jeugdbewegingen zijn voor de kinderen in onze stad. Meer dan 220 leiders en leidsters zetten zich elke dag opnieuw weer inzetten voor jeugdbeweging, en zorgen zo voor meer dan 1300 leden. Zij zijn echte voorbeelden voor de jeugd. Zij maken de stad en haar toekomst”, besluit Rutger De Reu.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...