Frederik Batslé, ook gekend als Coll Batslé, denkt twee keer na vooraleer hij een tijdschrift zomaar bij het oud papier gooit. Elke afbeelding passeert zijn kritisch oog waarna hij zorgvuldig selecteert en combineert. Daarna herleidt hij verschillende afbeeldingen tot één surrealistische collage. Frederik groeide op in Deinze en gaf er leiding in de KSA.

Het woord kol gebruiken we in Deinze (en in het Frans) al eens voor ‘lijm’. Het lag dus voor de hand dat Frederik voor zijn artiestennaam Coll Batslé koos. Onder dit pseudoniem ontwerpt hij absurde collages die tot de verbeelding spreken.

De vintage afbeeldingen haalt hij uit oude tijdschriften en magazines van de jaren 70, 80 en 90. Heel precies worden deze dan met de hand uitgesneden en samen gekleefd tot een beeld dat voor hem perfect is. Elke collage is uniek en wordt, bij wijze van spreken, ambachtelijk gemaakt. Geen photoshop of andere digitale snufjes komen hierbij te pas.

Frederik vindt de humor in zijn werk erg belangrijk. Het moet je fantasie prikkelen en je even laten stilstaan bij de gedachte ‘stel dat het echt zo zou zijn’.

Al zijn collages kan je vinden op zijn Facebookpagina of Instagram account. Mocht je interesse hebben in een uniek ingekaderd werk, kan je hem mailen.

Delen op: