Lies uit Deinze voor één dag Vlaams Parlementslid

Op donderdag 19 oktober organiseerde YOUCA vzw voor de 12de keer de YOUCA Action Day. Die dag liepen in het Vlaams Parlement enkele jongeren rond die zich engageerden voor de YOUCA Action Day. Onder hen ook de 15 jarige Lies Van Assche uit Deinze. Zij mocht een dag meelopen met Vlaams Parlementslid Sabine Vermeulen (N-VA).

Lies voor één dag Vlaams Parlementslid

YOUCA is een organisatie die vooral gekend is van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’, waarbij meer dan 15 000 scholieren tussen de 15 en de 20 jaar één dag een job naar keuze mogen uitoefenen. Het loon – van 50 euro – dat ze die dag verdienen, schenken ze dit jaar grotendeels aan een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador.

Voor Lies Van Assche was het werken als vervanger van Vlaams Parlementslid Sabine Vermeulen een unieke ervaring.‘Ik was erg onder de indruk van hoe groot het parlementsgebouw is. Op 1 dag kan je daar je weg niet terug vinden. Maar ik werd goed begeleid.’, vertelt Lies over haar eerste werkervaring. ‘Ik kreeg een rondleiding doorheen het parlementsgebouw, ik woonde ook de commissie voor Economie en Werk bij en had over de middag een werklunch. Nadien maakte ik een persbericht en een schriftelijke vraag aan de minister van landbouw. Ik vond het een zeer unieke en leerrijke ervaring. Ik ben blij dat ik deze kans gekregen heb.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...