Koers for Life in Deinze: uniek ecologisch concert voor Kom op tegen Kanker

Op 22 december 2017 organiseert de Belgische band Jacle Bow samen met stad Deinze ‘Koers for Life’: een Music For Life concert in de legendarische Brielpoort in Deinze, waarbij de top van de Belgische wielersport en muziekwereld op spectaculaire en ecologische wijze worden samengebracht. Tickets kosten € 20 per stuk en zijn vanaf 26 oktober te koop via www.deinze.be/koersforlife. De opbrengst van de avond wordt integraal geschonken aan Kom op tegen Kanker.

Greg Van Avermaet

“Deinze profileert zich opnieuw als warme, verbindende stad”, stelt burgemeester Jan Vermeulen. “Er komen nog vele initiatieven die Music for Life zullen ondersteunen in onze stad. We zullen deze ook gecoördineerd ondersteunen. Music for Life opereert dit jaar vanuit het Oost-Vlaamse Wachtebeke en dat voel je nu al in Deinze”.

Koers for Life - uniek ecologisch concert voor Kom op tegen Kanker groepsfoto

Koers for Life is een uniek twee uur durend concert met Belgische topartiesten in de Brielpoort. Meesterlijk songwriter Gabriel Rios, urban sensatie Coely, levende legende en organist André Brasseur, jazz- en soulboegbeeld Lady Linn en Nederlandstalig woordkunstenaar Yevgueni worden tijdens het concert begeleid door de Brusselse rockformatie Jacle Bow die zelf de debatten openen met songs uit hun doorbraakalbum “What’s all the mumble about”. Op drum versterken Mario Goossens (Triggerfinger) en  Sean D’Hondt (Nailpin, Manoeuvres) de line-up, terwijl David Poltrock (Hooverphonic, De Mens) de keys beroert.

Wat de avond zo uniek maakt is dat ook het kruim van de Belgische wielerwereld afzakt naar Deinze voor Koers for Life. Niet om te genieten van hun welverdiend winterverlof want o.a. Greg Van Avermaet,  Oliver Naesen, Jürgen Roelandts, Sep Vanmarcke, Jens Debusschere, Jolien D’Hoore, Thomas De Gendt, Tiesj Benoot, Jasper Stuyven, Jasper De Buyst, Kenny Dehaes, Yves Lampaert, Victor Campenaerts en Zico Waeytens zitten mee op het podium en fietsen er ter plaatse op rollen de elektriciteit samen waarop de bands spelen. Ook burgemeester Jan Vermeulen fietst een stukje mee. Een ecologisch concert dus!

Koers for Life - uniek ecologisch concert voor Kom op tegen Kanker

“Vorig jaar organiseerden we voor de eerste keer een Music for Life-concert in de AB. Het werd veel groter dan we verwacht hadden en we willen dit succes graag herhalen in Deinze” klinkt het bij Karel Van Mileghem, gitarist van Jacle Bow.

“Deinze vormt als echte fietsstad de perfecte partner voor dit event. Bovendien dragen we Kom op Tegen Kanker een warm hart toe, dit jaar namen we voor het vijfde jaar op rij met een fietsteam deel aan de 1.000 kilometer van Kom op Tegen Kanker. We zetten vol overgave onze schouders onder Koers for Life”, stelt burgemeester Jan Vermeulen. “De manager van Jacle Bow, Wilfried Brits, ken ik al jaren. Ik werkte al met hem samen toen ik nog student was. Ik wist meteen dat zijn idee een schot in de roos was voor Deinze.”

“Dit voorjaar vierde de legendarische rocktempel Brielpoort nog haar veertigjarig bestaan. Cultuur en sport verbinden mensen in Deinze al jarenlang. De Brielpoort vormt dan ook de gedroomde locatie voor Koers for Life” vult schepen van cultuur Rutger De Reu aan.

Help mee

Tickets voor Koers for Life kosten € 20 per stuk en zijn vanaf vandaag te koop via www.deinze.be/koersforlife. Er zijn ook een beperkt aantal VIP-arrangementen beschikbaar.

In Vlaanderen krijgen elk jaar 41.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Een vrouw op de vier krijgt de ziekte voor ze 75 is. Bij mannen is dat zelf een op de drie. Gelukkig overleven steeds meer patiënten. Steeds meer mensen leven dus met de gevolgen van kanker. In Vlaanderen al ruim een kwart miljoen. Om te kunnen blijven investeren in onderzoek en zorg is Kom op tegen Kanker volledig afhankelijk van de steun van de Vlamingen. De organisatie ontvangt geen overheidssteun. En dat hebben Jacle Bow en de stad Deinze maar al te goed begrepen, vandaar dat de opbrengst van Koers for Life integraal naar Kom op tegen Kanker gaat. Met jouw komst lever je dus ook een bijdrage aan de strijd tegen kanker.

Kom op tegen Kanker zet de strijd verder tot de dag waarop we geen geliefden meer verliezen aan kanker. Alleen samen krijgen we kanker klein. Meer info op www.komoptegenkanker.be en www.allesoverkanker.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...