Marlies uit Deinze pakt goud op World Bodybuilding Physique Federation

Op 23 september nam Marlies Hoornaert (Deinze) deel aan de WBPF Austria Cup in Wenen. Zij won hierin onverwacht de Junior Categorie (-23 jaar) en de categorie -168 cm. Dubbel goud na een lange revalidatie wegens rugoperaties, die helaas een einde aan haar turncarrière maakten deden meer dan deugd! Tijd om te rusten is er nog niet, want binnen 4 weken volgt de Walters Cup (open NK) te Nederland.

In het dagelijkse leven werkt Marlies op zelfstandige basis als logopediste bij Groepspraktijk Solide. Naast de planken staat zij dagelijks in de gym, meestal is dit de Basic Fit in de Tolpoortstraat. Daarnaast staat er ’s morgens nuchter ook steeds een setje cardio op de planning.

De term bodybuilding is heel controversieel, maar daarin zijn zoveel categorieën. De categorie van Marlies luidt: Womens Model Physique, waarbij het belangrijk is dat zowat elke spiervezel zichtbaar is met behoud van vrouwelijke vormen. De vormen van de spieren zorgen hier meestal voor: ronde schouders, smalle taille en sterke benen. Een wedstrijd doe je niet zomaar. Daar gaat een voorbereiding van minstens 12 weken aan vooraf. Het is niet zomaar een dieet, maar eerder een levensstijl. Dankzij een goede coach, in dit geval Pino Milano van Team Milano staan de atleten op de dag van de wedstrijd in hun beste vorm. Je kan het bijna chemie noemen. ‘Bodybuilden’ en werken met kinderen en onderwijs is niet altijd evident. Toch zijn de collega’s, juffen en
zelf ouders vaak heel enthousiast over hun logo! Een taboe die beetje bij beetje doorbroken kan worden! Het is niet zomaar paraderen in een kleine bikini, het is keihard werken!
Aldus Marlies!

Veel succes Marlies met de Walters Cup (open NK), blijf trainen, mensen inspireren, werken en vooral hashtaggen #deinze op instagram!

Wie Marlies wil volgen kan dit via www.instagram.com/marliesleonawilleke

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...