Bietenoogst bij top 10 werken die iedere Vlaming moet zien

Het kunstcanon van het programma “Culture Club” op TV-zender Canvas ging op zoek naar de topwerken in schilder- en beeldhouwwerk die iedere Vlaming moet gezien hebben. Het alom bekende Lam Gods ging met de eerste plaats lopen, maar “De Bietenoogst” van Emile Claus, sinds jaar en dag het pronkstuk van het Mudel in Deinze haalde, onder toezicht van de minister van cultuur een meer dan verdienstelijke plaats in de top 10.

Mudel_Bietenoogst_C-Deinzeonline_Deinze

“De erkenning van de canvaskijker is een enorme opsteker voor ons museum”, zegt Schepen van Cultuur Rutger De Reu. “Het bewijst dat ook een klein regionaal museum een toonbeeld kan zijn voor kwaliteit”. “Bovendien bevestigt het de weg die we deze legislatuur zijn ingeslagen: een museum creëren waar kwaliteit samengaat met laagdrempeligheid, waar de deuren wagenwijd worden opengebroken voor het brede publiek. Zo werpt bijvoorbeeld de viering van 125 jaar Bietenoogst in september 2015, op een veld aan de grens met Astene, nu zijn vruchten af”, aldus Rutger De Reu.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...