DE WASSENDE MAAN BREIDT STERK UIT IN EIGEN STREEK

Biodynamische boerderij De Wassende Maan opent dit najaar drie nieuwe afhaalpunten in regio Deinze. Hiermee wil de boerderij meer inzetten op de eigen streek.

wassendemaan_groentjes_Deinze

Bioboerderij De Wassende Maan draagt het korte ketenprincipe hoog in het vaandel. Door zonder tussenhandelaren te werken garanderen ze topkwaliteit, versheid en een eerlijke prijs. Recht van ’t veld op het bord. De boerderij levert biopakketten vol kraakverse oogst van eigen land rechtstreeks in 50 afhaalpunten in en rond Gent. Meer dan 1000 gezinnen halen daar vervolgens hun wekelijkse portie verse groenten en fruit op.

De boerderij uit Astene wil nu sterk inzetten op de eigen streek. Vanaf nu kan je ook bij eethuis Markies De Salade in Deurle, fietscafé Het Groot Verzet en fietskoerierdienst ViaVelo in Deinze een biopakket afhalen. De zaakvoerders van deze nieuwe afhaalpunten staan allen sterk achter de visie van De Wassende Maan.

Sven Goedertier, afhaalpunthouder van eethuis Markies De Salade: “De missie van Markies de Salade is zoveel mogelijk mensen te helpen gezonder te eten. In onze visie betekent dit: (meer) plantaardig en glutenvrij eten, en zoveel mogelijk bio. Vooral in het kader van dit laatste is onze samenwerking met De Wassende Maan ideaal. We hopen alvast dat we zoveel mogelijk liefhebbers van biovoeding kunnen helpen om een gezonde(re) levenswijze te omarmen.”

Ook in regio Gent opent De Wassende Maan een nieuw afhaalpunt. In NEST, het pop-upconcept in de oude stadsbibliotheek aan het Zuid, gaat deze week een afhaalpunt voor de biopakketten van de boerderij van start.

De opening van drie nieuwe afhaalpunten in eigen streek past volledig in de korte ketenfilosofie. Op deze manier wil De Wassende Maan de transportkilometers tussen de boerderij in Astene en de lokale klanten nog meer beperken.
De Wassende Maan is bovendien niet zomaar een bioboerderij, maar een biodynamisch landbouwbedrijf erkend door het Demeter label. Hier wordt geen druppel pesticide gebruikt en werkt men met respect voor de natuur. Een biopakket van De Wassende Maan is dus niet enkel lokaal, seizoensgebonden en kraakvers, maar ook echt duurzaam.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...