Een vroege verrassing van de Sint op basisschool Sint-Hendrik (Petegem-aan-de-Leie)

Heel wat oogjes glinsterden op de eerste maandagochtend na de herfstvakantie. Dit jaar had de Sint zijn Pieten al heel vroeg op pad gestuurd naar onze school. De dolenthousiaste kinderen konden zien hoe zij zowel op de speelplaats van de kleuters als bij het lager enkele mooie nieuwe speeltuigen hadden gebracht.

sint-hendrik-Petegem_Sinterklaas

Op vrijdag 1 december komt de Sint in Hoogsteigen Persoon langs op onze school. Dan kan Hij zelf zien hoe mooi onze speelplaats is geworden. De kleuters kunnen ‘varen’ in een heuse speelboot… misschien oefenen ze wel om ‘Stoombootpieten’ te worden? Of komen Pieten liever per spoor? Geen probleem, er is op de kleuterspeelplaats ook een speeltrein. En als de Sint zelf graag wat wil rusten, kan hij dit doen op de gloednieuwe kringzitbank.

Pieten en kinderen klimmen graag, dus werd er gezorgd voor een klimmuur en een heus klimrek op de speelplaats van het lager. Wie het liever wat rustiger houdt, kan kiezen voor de gezelschapsspellentafel of de reuzentwister. Misschien kunnen we de Pieten wel strikken voor een rondje?

Enkele gelukkige jarigen mochten het lint van de spelen officieel doorknippen… Zij en alle andere kinderen zijn alvast heel blij. Ze danken de ouderraad en de school, de leerkrachten en ouders die de Sint sponsorden en hiervoor een hand toestaken!

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...