Samen werken in en voor de natuur in Wontergem

Iedere laatste zaterdag van de maand steken vrijwilligers de lokale natuur een handje toe. Aanstaande zaterdag 27 januari worden de knotwilgen in de Vondelmeersen aan een knipbeurt onderworpen. Op het einde van de dag wordt het hout verdeeld onder de helpers.

De lokale afdeling Natuurpunt tussen Leie en Schelde’ zet zich jaarrond in voor de natuur van Deinze, Nazareth en Zulte. Hiervoor kan de vereniging altijd rekenen op een ploeg van geëngageerde Natuurpunt-leden, omwonenden en sympathisanten.

Beheerwerken zijn cruciaal voor de ontwikkeling van onze natuur. Of de natuur dan niet op eigen benen kan staan? Zeker wel, maar als natuurvereniging streeft Natuurpunt een grote diversiteit in de lokale flora en fauna na. Laat je de natuur haar gang gaan, tovert ze vroeg of laat een bloemrijke weide om tot een bos. Maar een natuurbeheerder wil liefst beide. Daarom worden sommige stukjes natuur intensiever beheerd dan andere.

Aanstaande zaterdag zijn de knotwilgen van de Vondelmeersen aan de beurt. Het knotten zelf gebeurt voorafgaand door de werkploeg. Alle takken worden dan nog verzaagd zodat het kleinhout en het brandhout naar de veldweg gebracht kan worden. Nadien wordt het hout verdeeld onder iedereen die meegeholpen heeft. Breng zeker laarzen en werkhandschoenen mee, en evt. picknick voor ’s middags.

Praktisch
Wanneer: zaterdag 27 januari van 9u tot 16u (je kan natuurlijk ook een halve dag komen helpen)
Waar: afspraak aan het kruispunt Warrandestraat en Goedstraat in Wontergem; wie met de auto komt, parkeert best in de Warandestraat
Meer info: Koen Houthoofd (0470/55.02.36, [email protected])

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...