Bart Vermaercke kiest voor de N-VA

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Deinze/Nevele werd bekendgemaakt dat Bart Vermaercke een prominente plaats op de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zal innemen. Vermaercke heeft een indrukwekkend maatschappelijk CV. Hij is bekend als gewezen voorzittter van de Scouts en Gidsen van Deinze, medeoprichter van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap, gewezen voorzitter van Unizo Deinze en communicatieverantwoordelijke van de Stoet van Canteclaer. Zijn huidige functie als voorzitter van Unizo Oost-Vlaanderen zet hij nu na 5 jaar stop om voluit voor de N-VA in de nieuwe fusiestad te gaan.

Bart-Vermaerke_NVA

In 2010 kwamen Bart Vermaercke en Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Sabine Vermeulen elkaar tegen op de hondenschool. Toen werden al de eerste gesprekken over de Deinse politiek gevoerd. Door nu een politiek engagement op te nemen voor de N-VA, blijkt dat het bloed van Vermaercke kruipt waar het niet gaan kan.

“Mijn keuze voor de N-VA is voor mij een evidentie. Reeds van in mijn jeugd werd ik bezield door de speeches van de verbondscommissaris van de Vlaamse Scouts Herman Lauwers, die in 1987 verkozen werd tot parlementslid voor de Volksunie.”, motiveert Bart Vermaercke zijn engagement. “Ik wil meewerken met de grootste partij van Vlaanderen om van Deinze de schoonste fusiestad te maken. Ik heb het geluk van veel mensen te ontmoeten en vind er veel inspiratie in. Die inspiratie wil ik inzetten om Deinze – in het land van Nevele – mee te ondersteunen. Maar ik zal ook kritisch zijn als het nodig is.”

Aan creatieve ideeën heeft Bart Vermaercke alvast geen gebrek. “Deinze moet ‘smarter’ worden: met digitale parkeermeters en parkeerplaatsen, slimme verkeerslichten, met wifi in de centrumstraten en mobiele applicaties zoals de app ‘Fixmystreet’. Deinze moet gegevens voor iedereen kosteloos en voor elk doeleinde als open data beschikbaar stellen. Het oude stadhuis of het ‘huis Minnens’ in de Tolpoortstraat, dat al zeer geruime tijd leeg staat, kan omgevormd worden tot een ‘huis voor start-ups en makers’. Zo wordt het centrum echt een bedrijvige kern. Om Deinze en Nevele duurzamer te maken, moeten er bvb. energiecoaches komen die bedrijven helpen met de studie rond die omslag. Ook dat is lokale economie en ecologie”.

“Met Bart heeft N-VA Deinze een topper onder de rangen.”, zegt Sabine Vermeulen. “Zijn ervaring in het bedrijfsleven en middenstandsorganisaties versterkt onze visie over lokale economie, mobiliteit en maatschappij. Deinze heeft echt nood aan een degelijke meerjarenplanning op die vlakken. Ik ben ervan overtuigd dat we met Bart stevig verder kunnen werken aan het vertrouwen dat de N-VA van de bevolking moet verkrijgen.”

Voorzitter Peter Broeren stelde ook de campagnehashtag van N-VA Deinze/Nevele voor. Die is geworden: #voorDeinzevoorNevelevoorjou

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...