Interieur Van Kerkhove wordt een nieuwe groene woon site HanGare

Na paar maanden van teasen is er eindelijk duidelijkheid wat er gaat gebeuren met de gebouwen van Van Kerkhove Interieur & Bouwmarkt. Er komt een groen nieuwbouwproject waar plaats zal zijn voor een mix van appartementen rondom een collectieve, groene stadstuin. Het kwalitatieve aanbod is ideaal voor starters, pendelaars en jonge gezinnen maar ook medioren zullen hier hun gading vinden. Aan de Stationsstraat zullen een aantal commerciële ruimtes voorzien worden.

In 2015 verhuisden de activiteiten van Bouwmarkt en Interieur Van Kerkhove in de Stationsstraat te Deinze waardoor een terrein van 4.000 m² midden in een woonwijk leeg kwam te staan. Binnenkort kiemt hier een nieuwe buurt met een mix van appartementen rondom een collectieve, groene stadstuin. Het kwalitatieve aanbod is ideaal voor starters, pendelaars en jonge gezinnen maar ook medioren zullen hier hun gading vinden. Aan de Stationsstraat zullen een aantal commerciële ruimtes voorzien worden. Met dit vernieuwend project wordt de kiem gelegd van een volledige metamorfose van de stationsbuurt.

Als je door het gemaakte gat kijkt zie je waarvoor de nieuwe site staat; Groen wonen verweven met de stad. Met als titel HIER KOMT EEN NIEUWE BUURT.

In afwachting van de transformatie naar een woonproject worden de gebouwen tijdelijk beschikbaar gesteld voor verschillende lokale initiatieven. Zo is er de tijdelijke koffie- en interieurbar CaféinTerieur door barista Hannes Careel. Kunstenaar Jesse Van Gompel zal er een open atelier houden en ook Hilde van der Guchte van Altoos interieurrenovatie zal hier haar intrek nemen.

De definitieve plannen voor deze nieuwe buurt krijgen stilaan vorm.

Wie meer wil meer weten over dit project kan altijd contact opnemen met
Vanhaerents Development nv
+32 9 242 90 30
Volg de facebook van HanGare
Vanhaerents

https://i0.wp.com/www.deinzeonline.be/wp-content/uploads/2018/02/liebaert_Hangare.jpg?resize=1200%2C652&ssl=1

Geschiedenis van het gebouw:
In 1886 stichtte Marcel Liebaert de bandweverij ‘N.V. ETS Marcel Liebaert’ in de stationsstraat. De productie begon het volgende jaar in de Stationstraat in Deinze. Liebaert specialiseerde zich in elastisch textiel. Dankzij innovatie en wetenschappelijk onderzoek bleef de firma sterk tijdens de moeilijke periodes waar veel andere textielbedrijven ten onder gingen. Vandaag, meer dan een eeuw later, heeft het bedrijf Liebaert Textiles wereldwijd vestigingen en zijn hun producten een gevestigde waarde.

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...