Streeft Deinze naar statiegeld voor blikjes en PET-flessen?

De gemeenteraad van Deinze buigt zich deze week over een aansluiting bij de statiegeldalliantie, GroenRood duimt keihard!

37 Vlaamse gemeenten zijn het zwerfvuil beu en hebben zich al ingeschreven bij het online platform de ‘Statiegeldalliantie’. Samen met 200 organisaties vragen zij om statiegeld op blikjes en PET-flessen te heffen. Het is bewezen dat statiegeld heffen het zwerfvuil sterk kan verminderen.

Meer dan 37 landen passen deze maatregel reeds toe, met een gegarandeerd succes. De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten berekende dat het zwerfvuil de besturen zo’n 25 euro per inwoner per jaar kost.
In Nevele is dit voorstel reeds goed bevonden door de milieuraad. Groen Nevele roept het gemeentebestuur op om zich ook achter deze vraag te scharen.

Een milieuvriendelijke maatregel die zorgt voor een properder stad en ook geld doet besparen, wie kan daar iets op tegen hebben. Voor GroenRood zou een al iets oudere wens in vervulling gaan. Hopelijk schaart de volledige gemeenteraad zich hierachter!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...