4de actiedag voor het schilderonderwijs in Vlaanderen – thema FC De Kampioenen

Vorige week donderdag 15 maart namen 26 secundaire scholen en evenveel lagere scholen in heel Vlaanderen gelijktijdig deel aan de actiedag “SOS Schilder op School”. Deze actie wou het schilderonderwijs positief onder de aandacht brengen. Basisschool Erasmus Deinze en het GO! Erasmusatheneum Deinze deden mee.

sos_Atheneum_Schildersschool_Deinze4

Veertig leerlingen van de Basisschool Erasmus Deinze (34 leerlingen) en het GO! Erasmusatheneum Deinze (6 leerlingen) maakten samen een colorwall van 20 m2. Het zijn de
leerlingen van de afdeling Schilderwerk en Decoratie van de secundaire school die hun jongere collega’s van het zesde jaar van de lagere school wegwijs maakten in schildertechnieken. Daarbij geholpen door hun leerkracht én door een vakman die het project van begin tot einde begeleidt en met fierheid zijn vakkennis overbrengt.

sos_Atheneum_Schildersschool_Deinze5

Radio MNM kwam langs met sterreporter Brahim voor een verslag en een paar live interviews vanop de werkvloer.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...