De wedergeboorte van De Zwaan

Op onverwachte momenten kom je de leukste mensen en zaken tegen, dit kwam ons onlangs ook voor. Na een paar uurtjes op stap te zijn geweest in de Grammense velden op zoek naar het perfecte beeld, hadden we wel zin om nog even bij te babbelen en kwamen we voorbij De Zwaan.

Dezwaan_Delphine-arni_silvi_Grammene-Deinze_1

De Zwaan ‘de spot’ in Grammene had een tijdje geleden reeds een totale metamorfose ondergaan en dit hadden we toch wel gemist. Ons enthousiasme konden we moeilijk verbergen want het is een leuke plek, de gezelligheid van het interieur en het jeugdige enthousiasme van de zaakvoerders overviel ons. We gingen een half uurtje bijpraten maar dat werd een kleine 2 uur, we leerden veel van de geschiedenis van het pand en kregen veel leuke anekdotes te horen van nonkel Patrick een vaste bezoeker van De Zwaan.

Stichtster Bertha Blomme had destijds De Zwaan meer dan 65 jaar uitgebaat, en had deze rond de periode van 2011 verkocht. Toen kwam Silvie Bruneel in beeld, die deze zaak een eerste keer een boost gaf. Het oude snoepwinkeltje die vroeger op de hoek zat, kwam bij De Zwaan en werd één grote ruimte waar nog meer mensen konden ontvangen worden. In 2016 werd de zaak dan doorgegeven aan andere mensen en Silvie vertrok naar Zuid-Afrika waar ze meehielp aan de opstart van een restaurant Nineteen89 in Plettenbergbaai in Zuid-Afrika. In 2017 kwam het pand terug vrij en dochter Delphine Cannoot (22j.) zag dit als het ideale moment om De Zwaan terug het elan van vroeger te geven en vroeg haar moeder om terug naar België te komen ze vroeg letterlijk aan haar moeder “mama ons kindje staat over te nemen”.

Delphine baat samen met haar vriend Arno en haar moeder deze zaak uit. Delphine en Arno verzorgen de zaal en moeder Silvie staat achter de kookpotten. De specialiteiten van de zaak zijn Côte à l’os en sliptongetjes.

Streekspecialiteiten zijn er ook te verkrijgen, zoals enkele biertjes van brouwerij Canarus en natuurlijk een paar specialiteiten uit Zuid-Afrika.

Een extra troef is de loungebar achteraan in de tuin, een gezellige volledig afgesloten ruimte met open haard en dito interieur waar je lekker kan wegdromen bij een lekker hapje of drankje.

Wil je zelf eens op ontdekking gaan en kennis maken met de leuke uitbaters, ga dan zeker eens langs en doe ze de groeten van ons.

Open op donderdag vanaf 17u, vrijdag vanaf 16u30, zaterdag vanaf 11u en zondag vanaf 10u30
Bezoek ook hun Facebook pagina voor de laatste nieuwtjes.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...