Voorzitter sp.a Deinze-Nevele op lijst provincie

Wouter De Schepper, die samen met Walter Gorré van Nevele sp.a Deinze-Nevele voorzit, staat op de vierde plaats van de sp.a lijst voor de provincie in het kiesarrondissement Gent-Eeklo (waar ook Deinze en Nevele toe behoren). De lijst werd afgelopen zaterdag op het provinciaal congres van sp.a in Gent voorgelegd aan de leden en goedgekeurd. De lijst wordt getrokken door Bruno Matthys uit Gent en geduwd door Vlaams Parlementslid en ex-minister Freya Vandenbossche. Opvallende afwezige is Freija Dhondt, huidig provincieraadslid namens sp.a Deinze-Nevele en fractieleider voor sp.a in de Oost-Vlaamse provincieraad.

Freija Dhondt: “Hoewel de provincieraad de volgende legislatuur minder bevoegdheden zal hebben en sterk zal afslanken, de provincieraad in Oost-Vlaanderen gaat van 72 naar 36 zetels, is dit niet de reden waarom ik niet meer op de lijst zal staan. Er blijven er nog een pak uitdagingen om de tanden in te zetten op provinciaal niveau zoals op vlak van o.a. onderwijs, duurzame mobiliteit en recreatie. Zo maakt provinciaal onderwijs echt wel het verschil in het tweedekansonderwijs en volwassenenonderwijs met hun gerichte aanpak. Neen, ik stop in de provincie omdat ik me volledig wil richten op Deinze en Nevele. De basis van de nieuwe fusiestad zal de komende legislatuur worden gelegd en daar willen wij van sp.a Deinze-Nevele duidelijk onze stempel kunnen drukken. Ik geef de fakkel bovendien met veel vertrouwen door aan Wouter en de andere sterke kandidaten op de sp.a lijst.”

“Freija is een straffe madam om op te volgen, aan haar resultaat uit 2012 zal ik wellicht niet kunnen tippen. Maar ik hoop dankzij mijn Oost-Vlaamse “omzwervingen” en activiteiten ondertussen toch hier en daar wat contacten te hebben om een goede beurt te kunnen maken op deze lijst en ook buiten Deinze mensen te kunnen overtuigen om hun vertrouwen aan mij te schenken. Eén van mijn stokpaardjes is investeren in de openbare ruimte zodat we er allemaal van kunnen genieten. Dus de provinciale recreatiedomeinen en provinciale fietsinfrastructuur, om maar twee zaken te noemen, zijn zaken waar ik verder wil op inzetten mocht ik het vertrouwen krijgen van de mensen.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...