DeinzeOnline

Deinze heeft nu haar eigen creatieve bewegingscoach Movement Studio

Deinze heeft er een nieuwe starter bij! De Movement Studio brengt je in beweging en dat mag je gerust letterlijk nemen. Nele Temmerman, zaakvoerder van de Movement Studio, is de creatieve bewegingscoach van dienst en helpt zowel particulieren als bedrijven en organisaties aandacht te hebben voor hun welzijn. Enerzijds organiseert zij creatieve en actieve bewegingsworkshops en anderzijds biedt zij individuele coaching aan op een creatieve en bewegende manier. Yoga neemt hier een belangrijke plaats in.

“Verschillende onderzoeken, gepubliceerd door NCBI (National Center for Biotechnology Information) tonen aan dat het beoefenen van yoga veel voordelen heeft, één ervan is een duidelijk lagere productie van het stresshormoon cortisol.”

Die stress met al haar neveneffecten is hét aandachtspunt voor de Movement Studio. Door verschillende klachten, zowel fysiek, mentaal als emotioneel, lukt het ons niet meer optimaal te presteren. Dat kan op professionele basis zijn als in eigen sociale omgang. Door acute stress aan te pakken, dalen de klachten, komt de focus terug en kan je nieuwe ‘vaardigheden’ aanleren. Als creatief agogische coach is net dat creatiever leren omgaan met de dagdagelijkse beslommeringen een belangrijke vaardigheid die we ons eigen kunnen maken door te oefenen, net zoals bij alle andere vaardigheden…oefening baart kunst!
Dit geldt niet enkel voor particulieren, maar ook meer en meer voor bedrijven in Vlaanderen, de werkgerelateerde stress is namelijk torenhoog. Werkgevers beseffen dat er iets moet veranderen, maar weten niet altijd hoe. Bedrijfsyoga, actieve workshops of individuele coaching worden ingezet om een brug te slaan tussen wergever en werknemer.
“Het ziektecijfer blijft de laatste jaren stijgen, vooral dan in de leeftijdsgroep 30- en 40-jarigen. Eveneens blijkt dat stress een van de meest voorkomende oorzaken is.”

Ons aanbod bestaat uit creatieve bewegingsworkshops, individuele coachingstrajecten en yogalessen in heel kleine groepjes of 1 op 1. Dit zowel particulier als professioneel.
“Het doorstromen  op advies van gezondheidsverleners (dokters, kinesisten, osteopaten,psychologen,…) is vaak een eerste stap naar meer beweging. Maar steeds meer mensen zoeken zelf naar hulp om te leren omgaan met de (werk)druk en kunnen bij ons terecht.”

Creatieve coachingstechnieken gecombineerd met verbeelding, artisticiteit en filosofie vormen onze methode. Jezelf blijven ontwikkelen is noodzakelijk in deze snel evoluerende maatschappij!
Eenmaal in beweging, is het belangrijk om in beweging te blijven…de Movement Studio werkt samen met vzw Dance A.R.T! waar op wekelijkse basis groepslessen voor volwassenen in dans en yoga worden aangeboden. Voornamelijk hedendaagse dans en ballet, met pointes en dansacro als mooie en uitdagende aanvulling op deze lessen. Daarnaast hebben we een danslabo, waar we op zoek gaan naar nieuwe bewegingen door middel van improvisatie. Als je nog meer wil, kan je in onze Company meedansen door zelf de plaats van choreograaf in te nemen of je als danser ten dienste te stellen van de volgende productie. (www.dance-art.be)
Ontspan, ontwikkel en blijf de beste versie van jezelf!

Op hun website vind je alle informatie terug: www.demovementstudio.be