Klimaatduet bij Belga Business Center

Belga Business Center Deinze organiseert op 29 mei en op 12 juni een klimaatduet. Op 29 mei wordt de vervolgfilm van Al Gore An Inconvenient Sequel getoond en op 12 juni zal Lard Vanobbergen de Vlaamse versie van de presentatie van Al Gore brengen.
Inschrijven kan via deze link.

https://www.deinzeonline.be/wp-content/uploads/2018/04/belgabusinesscenter_Deinze

Lard Vanobbergen, eigenaar van Belga Business Center, is al meer dan 20 jaar beroepsmatig bezig met energie en energietechniek. Gepassioneerd door innovatieve techniek, ligt ook de klimaatproblematiek hem zeer nauw aan het hart. In de eerste plaats als vader, maar ook als ondernemer en als burger. In 2014 werd hij geselecteerd om in Johannesburg in Zuid-Afrika de opleiding tot Climate Reality Leader te volgen.

The Climate Reality Project is een initiatief van Al Gore, waarbij mensen wereldwijd worden getraind rond de problematiek van klimaatverandering. Tijdens deze trainingen, die door Al Gore zelf worden gegeven, krijgen mensen een diepte-inzicht omtrent de ingrijpende problematiek van klimaatverandering en wordt hen geleerd hoe ze in hun eigen leefomgeving het bewustzijn bij mensen van deze problematiek kunnen verhogen. The Climate Reality Project werd opgericht in 2006, na de lancering van de documentaire “An Inconvenient Truth”, een aangrijpende documentaire over de opwarming van de aarde.

Als één van de Climate Reality Leaders voor België van het Climate Reality Project, wil Lard Vanobbergen mensen inzicht verschaffen in deze problematiek en hen doen inzien dat deze belangrijk en dringend is.
Ook beroepsmatig is Lard Vanobbergen meer dan ooit actief in deze sector. Na de verkoop van zijn installatiebedriijf Brontec in 2017, zet hij vanuit Deinze watts ON verder, een onderneming die bedrijven en hun installateurs begeleidt in het omschakelen van oude, naar nieuwe duurzame LED verlichting.
Belga Business Center is een coworking space in Deinze, gerund door zijn partner Marie Daems, waar bedrijven en ondernemers op een flexibele manier gebruik maken van werkplekken en vergaderruimtes.
Beiden zijn ook de initiatiefnemers van dit klimaatduet. Een event in twee onderdelen met als doel om ook lokaal mensen wakker te maken en handvaten aan te reiken met betrekking tot de klimaatproblematiek.

Deel 1 : 29/05 – 19h30 – FILMVOORSTELLING An inconvenient Sequel : Truth to Power

Het klimaat verandert, de waarheid echter niet. Tien jaar nadat Al Gore de klimaatverandering onder de aandacht bracht met An Inconvenient Truth, verschijnt het boeiende vervolg dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn.
Voormalig Vice-President Al Gore gaat onvermoeibaar door met zijn strijd terwijl hij de wereld rondreist om talloze klimaatdeskundigen te trainen en zijn invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid.
Tijdens de documentaire volgen camera’s Al Gore achter de schermen tijdens zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten. Hij blijft het inspirerende idee uitdragen dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden door innovatie en inspiratie.

Deel 2 : 12/06 – 19h30 – KLIMAATPRESENTATIE – UPDATE 2018

Lard Vanobbergen presenteert tijdens deze avond de Vlaamse versie van de presentatie van Al Gore.
Verwacht hier geen preek of een commercieel exposé, maar een boeiende en visueel sterk gedocumenteerde presentatie, die je een beter inzicht probeert te verschaffen in de complexe problematiek van klimaatverandering.
Verwacht wel dat na deze presentatie je denken over klimaat en over hoe je zelf actie kan ondernemen, nooit meer hetzelfde zullen zijn.

Inschrijven kan via deze link

Belga Business Center
Gaversesteenweg 49/51/53/55
9800 DEINZE

http://www.voedersbelga.be

[email protected]me.com
T +32 475 81 32 46

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...