Tapats foodtruck op het Poppoplein in #deinze

Op Zondag 29 april, van 11u tot 13.30u is er de 2de editie van Tapats. Tapats is een uit de hand gelopen hobbyproject waar je terecht kan voor een tapa op basis van asperges, en kan je kiezen uit drie prachtige en betaalbare witte wijnen. Deze wijnen kan je ook ter plaatse bestellen (of via de webshop), mocht je er thuis ook van willen nagenieten. Voor Hendrik en Paul is dit een droom die werkelijkheid wordt: onze stadsgenoten laten genieten van een mooie combinatie wijn en gerecht.

foto-asparagus-poppo-Deinze-tapats

Tapats is een hobbyproject, opgestart in november 2017 in Deinze door Hendrik De Moor en Paul Vanneste, allebei woonachtig in Deinze.

Beiden zijn ondernemers in de autosector en hebben een hobby gemeen: de combinatie wijn en gerecht. Hendrik is een alumni van Hotelschool Ter Duinen, Paul behaalde zijn certificaat Sommelier-Wijnhandelaar bij Syntra West. Terwijl de ene de beste recepten opzoekt, schuimt de andere de wijnkelders af, allebei zijn ze steeds op zoek naar ‘The perfect match’.
Zo ontstond het idee voor Tapats. Een hippe retro caravan, één tapa, 3 bijpassende wijnen. De Tapats-caravan wordt hier en daar in regio Deinze opgesteld, wanneer de agenda’s en het schepencollege het toelaat. De try-out van november (Oesters op het Sint-Poppoplein) kende veel bijval en werd ook door het stadsbestuur gesmaakt.
De lente, de zon en het mooie Deinse Poppoplein doen Tapats ernaar terugkeren.
Tapats is geen éénmalig event, we voorzien ook nog iets op 10 juni (vaderdag) en we nemen ook deel aan het Muziekfestival dat Markant eind juni organiseert. Doel is om 8 à 10 keer per jaar een wijn-tapa pairing te organiseren met wijnverkoop.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...