Leiepoort Campus Sint-Vincentius: een gezonde leeromgeving!

Gezondheid impliceert o.a. gezonde voeding en voldoende beweging. Als gezonde school blijft Leiepoort campus Sint-Vincentius gestaag verder werken aan beide factoren. Meerdere jaren geleden al – dus lang voor de Europese regelgeving hieromtrent – besloot de school om suikerhoudende dranken te bannen. Je vindt er enkel water binnen de schoolmuren, in de drankfonteintjes en in de drankautomaat.

In samenwerking met FruitYou zet de school sedert de paasvakantie nu ook in op gezonde snacks. In de automaat vinden de leerlingen dagverse fruit- en groentensnacks zonder additieven of bewaarmiddelen. Wat de factor beweging betreft, daar heeft de school zopas ca. 500.000 euro geïnvesteerd in een grondige renovatie van de sportzaal die dateert van 1978. Ze kon hiervoor rekenen op subsidiëring van Agion en Sport Vlaanderen.

Bij de verbeteringswerken stonden (brand)veiligheid en energiezuinigheid voorop. In een eerste fase werd de zijgevel geïsoleerd en de chauffage vernieuwd. Daarna werden een reglementaire brandtrap en brandveilige verlichting geïnstalleerd. Voor de binnenmuren werd geopteerd voor asbestvrije, geluidsisolerende en stootvaste muurbekleding, een troef voor balsporten zoals volleybal en zaalvoetbal. De oude sportvloer onderging een drastische facelift en kreeg een slijtvaste en naadloze polyurethaan gietvloer met antislipafwerking.
Ten slotte werden de turntoestellen vervangen, de kleedkamers uitgebreid en het sanitaire gedeelte vernieuwd.

Kortom, de volledige schoolsportinfrastructuur van Leiepoort campus Sint-Vincentius leent zich nu nog beter voor het naschools gebruik door externen in samenwerking met Stad Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...