GroenRood toont zijn top drie voor de verkiezingen

GroenRood kent een sterke traditie qua burgerparticipatie. Met de verkiezingen in zicht blijven ze op dit elan verder gaan. Daarom gingen de ecologisten van Nevele en Deinze uitvoerig te rade bij de bevolking. Want verkiezingen moeten vooral om de inhoud gaan, om de uitdagingen waarvoor we staan. Hun top drie prioriteiten zijn:  Deinze en Nevele menselijker, gezonder en eerlijker maken.

 

Ignace Van Dingen: ‘Participatie staat natuurlijk met stip genoteerd in ons programma. We willen dit ook zelf uitvoeren en daarom hebben we verschillende inspraakmogelijkheden voorzien. Verschillende open programma-avonden lieten ons toe om met leden en niet-leden in gesprek te gaan over onze stad.
Onze visie toetsen en verrijken met de kijk van veel verschillende mensen was een heel leerrijke ervaring. We zijn begonnen met het bevragen van de mensen in hun straat. We gaan van deur tot deur om te polsen wat er leeft in die buurt. Het is verrassend om te horen wat er allemaal naar boven komt. We krijgen heel wat bezorgdheden te horen en krijgen werkpuntjes mee, die we ter harte nemen. Fijn ook om vast te stellen  dat er heel wat positieve geluiden naar boven komen. Inwoners van Deinze en Nevele zijn zeker geen verzuurde klagers!’

‘Vanuit de programma-avonden, de andere contacten en de buurtbezoeken kunnen we nu ons programma voor de verkiezingen verder bijschaven’ zegt Annick Verstraete. ‘ Na het volledig uitschrijven en verfijnen van dit programma willen we het nog laten nalezen door 1000 ogen. Wij gaan 500 inwoners van Nevele en Deinze vragen ons programma met een kritische blik na te kijken. Deze 1000 ogen zullen een goede representatie zijn van onze inwoners. Nu is echter al duidelijk dat we gaan voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere stad.

Menselijker door het stimuleren van levendige dorpskernen en door de dienstverlening dichter naar de mensen te brengen i.p.v. ze te centraliseren in Deinze centrum; eerlijker door onder meer bijzondere aandacht te besteden aan de kinderopvang, het sociaal beleid veel dichter naar de mensen te brengen en door het aanmoedigen van de “korte keten gedachte”; gezonder door een dringende vrijwaring van onze landelijke kernen, de aanplant van 12.000 bomen en een andere aanpak van een veilige mobiliteit.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...