Ruth Janssens (Deinzenaar) zoekt steun voor getroffen Guatemala

De uitbarsting van de vulkaan ‘El Fuego’ op 3 juni in Guatemala heeft reeds tientallen levens geëist, duizenden mensen zijn gevlucht, honderden volwassenen en kinderen hebben ernstige brandwonden en volgens Conred Guatemala zouden meer dan 1,7 miljoen mensen getroffen zijn.

Ruth Janssens, wonende te Astene, heeft lange tijd als verpleegkundige in Alotenango gewerkt, een van de getroffen gebieden aan de voet van de vulkaan. In de dorpen rondom de vulkaan wonen arme mensen die trachten te overleven van landbouw. Vele mensen hebben te voet moeten vluchten met kinderen of ouderen op de rug. Als verpleegkundige weet ze hoe schrijnend de toestand er is en hoe slecht het gesteld is met de gezondheidszorg. Deze kost geld en dit is net hetgeen de mensen niet hebben.

Er is hulp nodig want van de regering zal er niet veel hulp komen. Ruth doet dan ook een heel warme oproep om geld in te zamelen voor het getroffen gebied. Er is een massale oproep naar water, eten, kledij, medicatie, medisch materiaal,…

Ze staat in contact met Julio César García Gónzales, stichter en directeur van Asocioación Bendición de Dios (www.bendiciondedios.org). Julio is een Guatemalteek die geraakt wordt door armoede en mensenleed. Reeds jaren zet hij zich in voor de armste bevolking van Alotenango. Er is veel corruptie in Guatemala maar deze man is 100% te vertrouwen vertelt Ruth en ze kan jullie dan ook 100% garanderen dat jullie geld rechtstreeks naar het getroffen gebied zal gaan, naar de mensen die jullie nu hard nodig hebben! Met weinig geld (als is het maar 5 euro), kan je in Guatemala veel doen!

Bekijk alvast haar event facebookpagina voor Guatemala!

Laat a.u.b. jullie hart spreken en doneer op het volgende nummer met vermelding “Alotenango”: BE 88 9792 2630 4641. Het geld wordt rechtstreeks aan Julio overgemaakt zonder kosten aan transport, logistieke kosten, loonkosten,…  Julio is samen met andere ex-collega’s van Ruth, de “Bomberos Municipales” nu bijna 24 op 24 in het getroffen gebied werkzaam. Ruth vertelt dat er indertijd toen ze werkzaam was in Guatemala een prachtig bedrag binnen gehaald is voor de projecten waarin ze werkzaam was en ze ervan  overtuigd is dat we dit nu ook weer kunnen!

Alvast hartelijk bedankt in naam van Ruth en de vele getroffen gezinnen!

Hieronder enkele foto’s die ze gekregen heeft via Rony Véliz, persverantwoordelijke voor de “Bomberos” (eerste hulpdiensten ter plaatse) voor de krant “La Prensa”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...