DeinzeOnline

Benoît Vanraes wordt directeur cultuurcentrum Leietheater

Cultuurcentrum Leietheater krijgt een eigen directeur, Benoît Vanraes. Hij zal de werking van het CC vanaf 1 september 2018 in goede banen leiden. De programmatie gaat er van start vanaf september 2019.

Benoît Vanraes wordt directeur cultuurcentrum Leietheater

“We hebben 21 geldige kandidaturen ontvangen voor de vacature van directeur van het cultuurcentrum Leietheater. Na de nodige examens en selectieprocedures besliste het college van burgemeester en schepenen op 17 juli om Benoît Vanraes vanaf 1 september 2018 te benoemen tot directeur van cultuurcentrum Leietheater” stelt burgemeester Jan Vermeulen.

“De laatste jaren werken we sterk aan een uitgebreid cultuurbeleid in de stad. We verkregen in 2014 via het beheer van zaal Palace een erkenning als cultuurcentrum vanwege de Vlaamse Gemeenschap. Het aantal culturele activiteiten in onze stad werd de laatste jaren doelbewust opgedreven”, aldus schepen van cultuur Rutger De Reu. “Samen met de vele organisatoren en verenigingen bouwden we een divers cultureel aanbod uit in zaal Palace, de Brielpoort en De Rekkelinge. Het nieuwe cultureel centrum Leietheater, een droom die al 50 jaar leeft in Deinze, moet hiervan het sluitstuk worden. De bouw van Leietheater zit nog steeds op schema. De metsers werken door tijdens het bouwverlof, waardoor eind augustus alle metselwerk beëindigd zal zijn. We voorzien het einde van de werken omstreeks april 2019. Vanaf september 2019 willen we meteen uitpakken met een sterk jaarprogramma. We verwachten dus heel wat van de nieuwe directeur” besluit schepen De Reu.

Benoît Vanraes (° 1986) behaalde zijn master of arts in cultuurbeleid, -beheer en –behoud aan de universiteit van Maastricht en heeft de nodige ervaring opgedaan als directeur van theaterproductiehuis SoAP (Sociaal en Artistiek Platform Hasselt-Maastricht). “Deinze heeft de laatste jaren enorm veel ingezet op vernieuwing, en al zeker op vlak van cultuur. Ik wil op dit elan verder gaan en samen met de diverse actoren werk maken van een cultuuraanbod voor iedereen. De Deinzenaar zal Leietheater als zijn culturele thuis gaan beschouwen. In de setting van de prachtige architectuur en het geïntegreerde cultuurcafé wordt een avondje uit een complete beleving. Het Leietheater zal een baken van cultuur zijn voor de ruime regio rond de stad. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan in het unieke gebouw en om de Deinzenaars te laten kennismaken met bekend en minder bekend talent in de eigen stad” klinkt het bij kersvers directeur Benoît Vanraes.