Van 16 tot 25 juli ​houden de 150 fietsers van Dynamobile hun jaarlijkse tiendaagse vakantietocht.

Dit jaar is de groep vanuit Brussel per bus vertrokken tot in Canterbury waarna ze 6 dagen doorheen Zuid-Engeland is gefietst. Op 22 juli is de groep per ferry het Kanaal terug overgestoken. Na haltes in Gravelines (FR) en Diksmuide, zal er voor een laatste keer overnacht worden te Vinkt (Deinze).

Dynamobile bestaat sedert 1995 en steunt volledig op het enthousiaste engagement van vrijwilligers. Elk jaar in de maand juli doorkruisen 150 fietsers van jong tot oud de wegen in België en omliggende landen. De fietstocht met militante ingesteldheid heeft onder meer als doel de lokale bevolking op een ludieke manier te sensibiliseren voor het gebruik van de fiets. Het is ook een gelegenheid om inspiratie op te doen en waardering uit te drukken voor de fietsrealisaties die ze onderweg tegenkomt.

De keuze om halt te houden in Deinze is onder meer ingegeven door de verkiezing van Deinze in 2015 én in 2018 tot Fietsstad van Vlaanderen (in de categorie gemeenten tussen 20.000 en 50.000 inwoners). Bravo! J

Dynamobile zal kort stoppen aan het eerste Belgisch Mobipunt, met onder andere de zeer zichtbare deelfietsen van Blue-bike en zal daarna verder rijden via een deel van de fietssnelweg F7 Kortrijk-Deinze-Gent tot in Brussel.

Tot slot wensen we het schepencollege van Deinze en in het bijzonder de sportdienst te bedanken voor de goede opvolging bij onze niet zo evidente aanvraag om in de sporthal van Vinkt te overnachten.

Overnachting in de sporthal Sint-Pieters te Vinkt (Deinze) op ​dinsdag 24​ juli 2018 ​(voorziene aankomst: +/- 17u) en korte halte aan het Mobipunt (tegenover dienstencentrum Leiespiegel) op woensdag 25 juli 2018 omstreeks 9u​

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...