Het dossier ‘Ter Wilgen’ blijft verrassen

Het dossier rond de ringweg door Ter Wilgen blijft rammelen als een stokoude wagen. Nu kunnen de buurtbewoners protest aan tekenen tegen de sloop van een gebouw dat… al gesloopt is.

Het dossier ‘Ter Wilgen’ blijft verrassen

Heel wat buurtbewoners keken raar op toen ze het bordje zagen met de officiële aankondiging van de sloop van het houten bijgebouw dat aan de overzijde van zaal Ter Wilgen stond. Volgens deze aanplakbrief kunnen buurtbewoners tot 8 augustus het dossier inkijken in het stadhuis en eventueel beroep aan tekenen. Eigenaardig is dat het gebouw wel al gesloopt is. Navraag bij de stadsdiensten leerde GroenRood dat het gebouw gesloopt is met een vergunning van het stadsbestuur zelf maar dat Veneco nu zelf ook een aanvraag indiende. Blijkbaar wisten de verschillende diensten niet van elkaar.

GroenRood stelt vast dat het dossier rond Ter Wilgen een zootje is en dat ook blijft. Na het jarenlang mist spuien en het ronduit liegen over de ring is dit de zoveelste rariteit in dit dossier. Voor GroenRood blijft één ding heel duidelijk: Ter Wilgen moet blijven en de ringweg mag er niet komen. Ter Wilgen is een bloeiende gemeenschapszaal en een druk gebruikt voetbalveld en dat moet zo blijven. Nergens krijgen we de zekerheid dat een ringweg door Ter Wilgen de mobiliteit ten goed komt. Deze wijk moet niet als alibi dienen voor de tientallen jaren non-beleid van de verschillende stadsbesturen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...